Вчера, точно в полунощ, книжарниците в Лондон отвориха извънредно своите

...
Вчера, точно в полунощ, книжарниците в Лондон отвориха извънредно своите
Коментари Харесай

Премиерата на мемоарите на принц Хари предизвика навалици пред лондонските книжарници

Вчера, тъкмо в среднощ, книжарниците в Лондон отвориха изключително своите порти, с цел да се оправят с големия напор от искащи да бъдат измежду първите, които да прибавят книгата на принц Хари в персоналната си библиотека, откакто тя публично бе пусната в продажба.

 

Феновете, редящи се на дълги опашки пред обектите, с цел да си купят численост от изданието с твърди корици, споделиха пред медиите на Острова, че желаят да научат истината за живота на аристократа " от първа ръка ".

Премиерата на " Spare " ( " Резервен " ) се състоя откакто нейни копия изтекоха на пазара в Испания още през предходната седмица, озовавайки се по рафтовете някои от обектите на огромните книгоразпространители там, които явно са нарушили ангажимента си с издателството, предлагайки на своите клиенти опция да се снабдят нея по-рано от контрактуваното.

Компания " Waterstones " съобщи, че автобиографията на херцога на Съсекс е едно от " най-търсените заглавия с предварителна поръчка от десетилетие насам ".

 

Снощи, късно вечерта, книжарите отвориха своите магазини, ситуирани на площад " Пикадили ", предвиждайки огромния интерес към тома. Редица клонове на " WH Smith " също бяха измежду тези, които удължиха работното си време поради изданието.

Историята на дребния наследник на крал Чалрз Трети, разказана в 410 страници, към този момент оглавява листата на най-продаваните заглавия в Обединеното кралство на онлайн търговеца Amazon, въпреки разнообразни елементи от нея авансово да стигнаха до пресата, която услужливо ги показа на своите читатели - да вземем за пример по какъв начин принц Хари е изгубил девствеността си, или по какъв начин е бил атакуван от брат си, принц Уилям.

Книгата, описваща споровете, случили в кралския двор, дава гледната точка на Хари по отношение на различията в фамилията му. Неговият роман стартира с детството му и приключва с отдръпването му от семейството.

Засега Бъкингамският замък и дворецът Кенсингтън не са коментирали тематиката.

В четивото принц Хари твърди, че е молил татко си да не се дами наново, че е умъртвил 25 души по време на военната си работа в Афганистан, че е приемал разнообразни медикаменти, пробвайки се да се оправи със мощни пристъпи на суматоха, както и че Меган и Катрин са имали сложна връзка.

Една от главните тематики в автобиографията е възприятието на непреодолима тъга, което аристократът изпитва поради загубата на неговата майка, принцеса Даяна, предизвикала му " посттравматично стресово разстройство ".

 

В свое скорошно изявление за разпространение на " Spare " ( " Резервен " ) Хари сподели, че се е посветил на задачата да промени медийния пейзаж, защото точно пресата се смята за виновна за преследването на Лейди Ди, довело до съдбовния ѝ край.

Разказът на Хари издава, че с брат му са се наричали " Харолд " и " Уили ",, че в предишното е купувал облеклата си от магазина с понижения " TK Maxx " и че е бил буен обожател на сериала " Приятели ".

 

Принцът разкрива още, че за първи път е научил за гибелта на баба си - кралица Елизабет Втора, от уеб страницата на BBC, а не от фамилията си.

Членовете на кралското семейство са пропуснати в раздела за благодарности на книгата. Вместо това херцогът изрича особено самопризнание на приятелите си в Обединеното кралство, " които са останали до него измежду мъглата ".

 

Запитан дали публикуването на тома има късмет да попречи на вероятно помиряване с неговите родственици, Хари сподели отчуждението му от тях едва ли би могло да бъде по-голямо, даже и да не подвързваше своята истина, поставяйки я сред две корици, с цел да я показа със света.

" Има неща, които към момента ще ме нервират, само че към този момент не съм сърдит, тъй като съм тъкмо там, където би трябвало да бъда ", сподели той пред камерата на предаването " Good Morning America ".

Въпреки авансово изтеклата информация, мнозина се подредиха на опашка до късно през нощта, с цел да купят записките.

Професор Крис Имафидън от Епинг бе измежду множеството, заело позиция пред книжарниците, обяснявайки, че е " извънредно любопитен " да разбере за какво Хари се е отдръпнал от кралския живот.

" Наистина желая да схвана от първа ръка за случилото се ", сподели той.

На опашката бе и 27-годишната Саша Пърсел, работеща като барман, която неотдавна се е преместила в Лондон от Мелбърн, Австралия.
" Просто съм заинтригувана ", сподели тя. " Чела съм толкоз доста в пресата за изданието, а в този момент желая да прочета и него ".

А 46-годишната Сара Накана от Южен Лондон сподели, че към този момент е изтеглила аудиокнигата, тъй като желае да " изпревари английската преса и техните разкази ".

Проучване на публичното мнение от YouGov, оповестено в понеделник, сподели първичен спад в известността на принц Хари в родината му. Допитването сподели, че 64% от интервюираните имат негативна визия за него, което значи, че от предходната есен насам 33% от хората са трансформирали вижданията си за принца.

Данните за януари 2023 година обаче регистрират по-голяма поддръжка измежду младежите на възраст 18-24 години, като броят им е съвсем поравно разпределен сред тези с позитивни и негативни възгледи за аристократа.

 

Източник: Дир. бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР