Вчера сутринта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че поема

...
Вчера сутринта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че поема
Коментари Харесай

Даниела Райчева е новата дясна ръка на Борисов в София

Вчера сутринта водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че поема персонално структурите в столицата. Новината е обявена пред всички депутати, общински съветници, районни кметове и ръководители на ГЕРБ в София.  

За да следи партийните структури в София Борисов ще разчита на помощта на кмета на регион „ Нови Искър “ - Даниела Райчева.

Тя е прочут кадър на ГЕРБ, утвърдила се като сполучлив политик в регион „ Нови Искър “.

Даниела Райчева е три мандата кмет на регион „ Нови Искър “. Има богат административен опит като специалист в администрацията, общински консултант, а по-късно и началник на един от най-бързо разрастващите се региони в София. Бакалавърската й степен е точно „ Публична администрация “, а магистърската е по мениджмънт.

Омъжена е и има две девойки - София и Румяна. И двете ѝ деца вървят в детска градина и на учебно заведение в региона, с което тя доста се гордее, защото годините упорита и целенасочена работа за развиването на образованието са създали просветителните институции там едни от най-хубавите в столицата.

Райчева получи наградата „ Кмет на годината - обществен сътрудник на Синдиката на българските учители “ за 2022 година

„ Когато заех поста на кмет на този периферен столичен регион, го заварих в много занемарено положение. Районът има изключителни качества. Намира се на южния скат на Стара планина, на 10 километра от центъра на София, умерено място и не гъсто обитаемо. За да се трансформира в хубаво място за живот, обаче, трябваше да се работи целеустремено с визия за развиването му, малко по малко и в вярната посока “, споделя Райчева в своя изявление през 2022 година  

Тя споделя по какъв начин дружно с екипа си е съумяла да построи няколко нови детски градини с съвременна инфраструктура, нова трапезария и отоплителна система в 171 ОУ „ Стоил Попов “ и спомагателна спортна инфраструктура.

„ След като обърнахме съществено внимание на просветителната инфраструктура, направихме доста и за това хора от всякаква възраст да имат опция да спортуват тук, в региона. Всяко обитаемо място има спортна площадка, остана да изградим такава единствено в едно. Във всяко обитаемо място има детска площадка, а някъде и по две. Изградихме и доста фитнес площадки навън. Помагаме с каквото можем и на локалните футболни клубове, които развиват детско-юношески школи. Заедно с тях вършим и доста шампионати “, споделя кметицата.

И прибавя: „ Нашият регион е постоянно в челните три места на региони, печелещи планове по тази стратегия „ Зелена София “. Активно насърчаваме жителите да аплайват. До момента, единствено по тази стратегия, са сложени над 1 000 пейки на публични места в нашия регион. Друг план, над който работим, е този за построяването на съвременен състезателен салон (модерна спортна зала) в двора на най-голямото учебно заведение в града. Към момента сме на стадий планиране и работим по обезпечаването на средствата “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР