Вчера сутринта към 10.30 часа служител на фирма, с която

...
Вчера сутринта към 10.30 часа служител на фирма, с която
Коментари Харесай

Зам.-правосъдният министър за избягалия затворник: Вероятно се касае за грешна преценка от страна на ръководството на затвора

Вчера сутринта към 10.30 часа чиновник на компания, с която държавното дружество " Затворно дело " има подписан контракт за отдаване на труд е уведомила ръкводството на пандиза в Ловеч, че един от работещите от пандиза в Ловеч се е отклонил от работния обект. Това сподели от парламентарната естрада зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов, написа вести.бг.

На нас ни беше неотложно докладвано и до обяд беше образувана комисия на високо ниво, която през днешния ден е в Ловеч и ще извърши инспекция на събитията към този случай, добави Проданов.

Към вчерашния ден в общежитията от открит вид са били 1899 души, като 802-ма от тях са били на външни обекти, където по принцип няма защита, съобщи зам.-министърът.

През 2005 година отклонили се има 17 души, отклонили се от общежития от открит вид през 2006 година – 27, през 2007 – 49, през 2008 – 45. От 2009 година до момента има устойчива наклонност на понижаване на отклонилите се под 10 индивида на година, заяви Проданов.

Ние нямаме законови правомoщия да изпълняваме оперативно-издирвателни дейности отвън местата за отнемане от независимост. Проверката ще покаже какъв е тъкмо казусът. Вероятно се касае за неверна преценка от страна на управлението дали този човек да бъде пускан до външен обект, уточни зам.-правосъдният министър.

В Софийския затвор на едно от перилата има диря от патрон от калашник. Тази диря е от потушаване на вълнения отпреди 1989 година. Трябва да си сложим въпроса какви места за отнемане от независимост би трябвало да имаме в демократична България – дали такива, при които лишените от независимост се трудят и се опитваме да ги превъзпитаме или такива, в които се наблюяга на изолацията на лишените от независимост, сподели още Николай Проданов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР