Вчера страните членки на ЕС гласуваха в Брюксел присъединяването на

...
Вчера страните членки на ЕС гласуваха в Брюксел присъединяването на
Коментари Харесай

Външният министър на Унгария с остра критика към ЕС след отказа на България за Шенген: Къде са сега професионалните плямчачи за единството ни?!

Вчера страните членки на Европейски Съюз гласоподаваха в Брюксел присъединението на Хърватия, Румъния и България към Шенгенското пространство. Хърватия беше призната, само че Румъния и България не могат да се причислят, макар че и двете страни го заслужават, тъй като настойчиво пазят границите си и направиха доста за ограничение на незаконната миграция “. Това написа във Facebook министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто, съобщи Трибюн.

Той регистрира, че от всички страни членки единствено две, Австрия и Холандия са наложили несъгласие за влизането на България и Румъния в шенското пространство. Всички останали са дали своята поддръжка. Припомняме, че с изключение на тях, ЕВропейската комисия и парламент също дадоха позитивни мнения за влизане на България и Румъния в Шенген. Те се сплотиха, че страните са изпълнили всички условия за шенгенското пространство.

„ Къде са в този момент професионалните плямпачи, обезпокоените за единството на Европейски Съюз, евродепутатите, които желаят да отстранен единомислещото взимане на решения, къде са хленчещите публицисти от демократичния мейнстрийм, къде са брюкселските бюрократи, министрите от демократичните държавни управления?!? “, съобщи още Сиярто.

Той прави и съпоставяне на „ настоящо безмълвие с шума, който съпътства всяка една унгарска национална позиция в полемиките в Брюксел “.

„ Либералният мейнстрийм за следващ път разкри неизмеримото си двуличие: в случай че централноевропейска страна наложи несъгласие, това е краят на света, разрушение на европейското единение, само че в случай че западноевропейците наложат несъгласие, няма проблем... ”, споделя още унгарският външен министър. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР