Вчера стана ясно, че звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев

...
Вчера стана ясно, че звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев
Коментари Харесай

Ботев ще опита да продължи възхода си и без Неделев

Вчера стана ясно, че звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев е инфектиран с ковид и няма да може да играе в днешния мач против Черно море. В отсъствието на най-хубавия си футболист " канарчетата " ще се опитат да реализират втори следващ триумф и да се придвижат в средата на класирането. В момента те са на 10-о място с 12 точки, колкото има и Монтана.

Черно море идва в Коматево след домакинска загуба от ЦСКА 1948. Поредният гол на Матиас Курьор не стигна даже за тъждество и варненци не можаха да надградят над успеха против Левски. Тимът на Илиан Илиев играе на приливи и отливи от началото на сезона, само че през днешния ден ще търси наложителни три точки, с цел да се приближи до топ 6.

Всъщност, провежането на дуела още е под въпрос. След позитивния тест на Неделев всички футболисти на Ботев са били подложени на повторни проучвания. Резултатите ще станат ясни към 11:00 часа. Ако се окаже, че измежду " жълто-черните " има над 10 инфектирани, срещата ще бъде отсрочена.

Треньорът на " канарчетата " Петър Пенчев още е под карантина и тимът ще бъде воден от Георги Онов. Домакините нямат проблеми с контузени и осъдени. Атанас Илиев ще води офанзивата, подкрепян от Димитър Тонев и Салиф Сисе. В средата на терена ще работят Филип Филипов, Славчо Шоколаров, Мишел Епсиноза и Маркиньос Педросо.

На вратата на Черно море ще се завърне Георги Георгиев, който до момента лекуваше травма. В предни позиции ще играе Исмаил Иса, а Курьор ще атакува по левия фланг. Очаква се след почивката дебют за " моряците " да направи новото попълнение Влатко Дробаров.

Ботев и Черно море са се срещали общо 106 пъти в елита, като пловдивчани имат преимущество - 42 победи, 33 равенства и 31 загуби. Головата разлика е 142:111 в интерес на " канарчетата ".

efbet Лига - 12 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Аргилашки; Джонатан, В. Генев, Работов; Филипов, Шоколаров, Еспиноза, Маркиньос; Сисе, Д. Тонев; А. Илиев
Старши треньор: Г. Онов
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Г. Георгиев; В. Попов, Станчев, Д. Димов, Панов; Панайотов, С. Велев; Вилела, И. Илиев, Курьор; И. Иса
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: " Ботев 1912 ", Коматево
НАЧАЛО: 14:45 часа

efbet Лига 12 кръг, събота 7 ноември  Ботев (Пловдив) 15:00предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР