Вчера стана ясно, че Yettel България, собственост на PPF Group

...
Вчера стана ясно, че Yettel България, собственост на PPF Group
Коментари Харесай

United Group: Считаме искането на Yettel към КЗК за необосновано

Вчера стана ясно, че Yettel България, благосъстоятелност на PPF Group е поискала от българската Комисия за защита на конкуренцията да забрани продажбата на основни активи на Булсатком на Словения Броудбенд, дъщерно сдружение на United Group.

Според Yettel в мнението й са отразени опасенията, че поредицата от придобивания на стопански и инфраструктурно мощни сдружения от страна на главен състезател на телекомуникационния пазар ще докара до основаването на дружество с господстващо състояние с над 60% на пазара на разпространяване на телевизионни стратегии и близо 40% на пазара на достъп до интернет.

В отговорът на United Group, публикуван по-късно се споделя, че съгласно тях настояването на Yettel е голословно, безпочвено и даже неуместно.

Йеттел България желае от българския регулатор да сплоти една проучвателна процедура, в която страна е Viva Corporate, с процедура по отношение на нотифицирани покупко-продажби, по която страна е Slovenia Broadband. Това са разнообразни видове производства с разнообразни участници, които работят в друго качество. Процедурата по разглеждането на уведомлението на Slovenia Broadband се отнася до придобиването и противоположния лизинг на част от активите на Bulsatcom.

United Group считат, че задачата на отправеното от Йеттел България искане е да осуети процеса, с цел да забави и усложни процедурата по взимане на решение във връзка с уведомлението, подадено от Slovenia Broadband. Нещо повече, с тези си дейности Йеттел България цели само да навреди на бизнеса на United Group в България.

Според United Group Йеттел България желае от Комисия за защита на конкуренцията да наруши законите на България за да отбрани личните си ползи.

„ Преди стъпването на United Group в България, Йеттел България беше фокусирана върху високите си облаги без да влага в развиването на бизнеса си. Сега, внезапно, откакто United Group навлезе на пазара и сътвори конкурентна среда, Йеттел България стартира да демонстрира искания към нашите дейности. “

декларират в позицяита си от United Group

„ Считаме, че ще е незаконосъобразно, ако Комисия за защита на конкуренцията допусне и удовлетвори настояването на Йеттел България. Ако въпреки всичко това се случи, ще се възползваме от всички налични правни средства за отбрана на нашите права и ползи, в това число и в съда. “, допълват от United Group

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР