Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в парламента

...
Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в парламента
Коментари Харесай

Костадинов с коментар за напускането на Гунчева

„ Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в Народното събрание - Политическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и ГЕРБ. Тази коалиция одобри да се вдигне ветото над преговорния развой с Македония, което през днешния ден би трябвало да се разисква в Народното събрание. И нощес, изненадващо, една към този момент някогашна депутатка от Възраждане, е изживяла катарзис във връзка с организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно за какво се случва това ”. Това написа водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов в персоналния си профил във Фейсбук.

Припомняме, че

„ Бях извънредно сюрпризиран, да не кажа шокиран, сутринта от това, което чух, тъй като безусловно до през вчерашния ден вечерта се притеснявахме извънредно доста за госпожа Гунчева да не би да стане неработоспособен, тъй като предходната седмица тя ни изясни, че се намира в извънредно тежко положение. Каза, че не може да излиза от вкъщи си, да пътува, мъчно се придвижва до доктор. Не бяхме сигурни дали ще успее да пристигна за вота на съмнение. Писах й, тя ми отговори и ми изпрати фотоси, на които се твърди, че демонстрира нейното неприятно физическо положение ”, съобщи Костадинов за „ Здравей, България ”.

„ Оказа се, че през вчерашния ден, откакто мина гласуването във Външна комисия за повдигането на ветото над Северна Македония, при оформянето на тази шокираща за доста хора нова коалиция сред Движение за права и свободи, Демократична България, ГЕРБ и Политическа партия във връзка с Северна Македония очевидно може би в този момент задачата е да се отклони вниманието от това, което през днешния ден ще се разяснява в залата ”, сподели още той.

Костадинов разяснява изказванията на Гунчева, че пред стаята на „ Възраждане ” постоянно е идвала Десислава Атанасова. „ Пред стаята ни постоянно има десетки публицисти. Ако имаше нещо сходно, то щеше да се види. Тези думи не дават отговор на истината, най-малкото тъй като в множеството случаи гласуваме по напълно друг метод ”, уточни водачът на „ Възраждане ”.

„ Това, което се случва сега, се случва няколко часа, откакто беше ясно показано, че в Народното събрание се оформя нова коалиция сред Движение за права и свободи, Демократична България, ГЕРБ и Политическа партия. В момента, в който ще се разяснява през днешния ден въпросът за повдигането на ветото над РСМ, който считам, че за 100% от българите е еднопосочен, се основава неестествен скандал ”, счита депутатът.

На обвиняванията от страна на Гунчева, че депутатите от „ Възраждане ” не са свободни да показват персоналните си позиции, той отговори по този начин: „ Това не е цензура, в противен случай. Това е правилото, по който работи всяка една друга политическа мощ. Всеки един наш депутат има право на персонално мнение и то в никакъв случай не е ограничавано, само че когато той реши да изкаже нещо като персонално мнение, би трябвало да го показа като такова. Многократно се е случвало, тук Гунчева е права за някои от нещата, които е написала, че и аз, и другите членове на парламентарната група сме й правили забележки за езика, който тя държи, тъй като не трябва един депутат да си разреши да държи език, който видяхме примерно оня ден от Асен Василев ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР