Вчера стана ясно, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган

...
Вчера стана ясно, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган
Коментари Харесай

Какво е НСО - такси или необходимост?

Вчера стана ясно, че почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган употребява защита от НСО още от 2009 година поради закани за живота му. Омбудсманът Мая Манолова също бе атакувана по тематиката и по тази причина през вчерашния ден пътува от София до Стара Загора с рейс, а през днешния ден с трен до Варна.

Какво в действителност е НСО - скъпо такси или защита, разясниха в утринния блок на Bulgaria ON AIR журналистът Валерия Велева и политологът доцент Минчо Христов.

"На Мая Манолова ѝ направиха огромно положително. Почти всички малките екрани са в нейния трен. Тя по закон има право на защита. Въпросът е застрашена ли е тя, с цел да употребява кола и защита от НСО? ", разяснява Велева.
Вчера стана ясно, че почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган употребява защита от НСО още от 2009 година поради закани за живота му. Случаят е наблюдаван изкъсо от вицепремиера Валери Симеонов. Омбудсманът Мая Манолова също бе атакувана по тематиката и през вчерашния ден пътува от София до Стара Загора с рейс, а през днешния ден провежда първа приемна във трен, пътувайки за Варна.

Още по тематиката

Без автомобил и водач: ОмбудсМая разгласи приемна в публичния превоз
Слезе от колата и хвана влака: Омбудсманът Манолова разгласи жп приемна

"На Мая Манолова ѝ направиха огромно положително. Подхвърлиха ѝ топка, тя я отигра ослепително. Почти всички малките екрани са в нейния трен. Тя по закон има право на тази защита. Въпросът е за какво омбудсманът е включен в този лист и застрашена ли е тя, с цел да употребява кола и защита от НСО? ", разяснява журналистът Валерия Велева.

Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че работа като НСО е симптом на тоталитарните ръководства. По думите ѝ НСО е най-тайнствената и непублична работа и би трябвало да мине към режим на гласност.

Политологът доцент Минчо Христов изрази мнение в "България заран ", че НСО се занимава с неприсъщи и непотребни неща в обществото.

"На един някогашен ръководител на Народното събрание му разхождаха кученцето, пазариха... Това е срамотия. Това е разгул. Вижте с какъв брой автомобила се движат кортежите ", сподели той на собствен ред.

Още по тематиката

НСО разкри: Охранява Доган поради опасност от непозната страна

Валерия Велева акцентира, че казусът с Ахмед Доган е различен и разясни, че заканите за сигурността му идват от позициите му по отношение на държавните водачи в Турция. Доган е част от българския политически хайлайф и би трябвало да има защита, с цел да не се повтарят случаи като този с Андрей Луканов, счита тя.

"Това е безсрамие. Доган не е никой сега. Не е безпаричен човек. Купи си Топлоелектрическа централа "Варна " за 200-300 хиляди лв., а тя коства несъмнено 200 млн. Движение за права и свободи може да си му заплаща каквито си желае охрани, само че не и страната да прахосва необикновен запас ", изрази несъгласието си доцент Христов.

"Народното заседание има 130 автомобила, в Швеция са 3, в Германия са най-много 5 - необикновено разточителство ", означи политологът.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-11-06/dogan-manolova-dokoga-kolite-na-nso-shte-badat-skapi-taksita

Служба като НСО е симптом на тоталитарните ръководства, съобщи тя. По думите ѝ НСО е най-тайнствената и непублична работа и би трябвало да мине към режим на гласност.

Политологът доцент Минчо Христов изрази мнение, че НСО се занимава с неприсъщи и непотребни неща в обществото.

"На един някогашен ръководител на Народното събрание му разхождаха кученцето, пазариха. Това е срамотия. Това е разгул. Вижте с какъв брой автомобила се движат кортежите ", сподели той.

Относно случая с Ахмед Доган, Велева разясни, че заканите за сигурността му идват от позициите му по отношение на държавните водачи в Турция.

"Това е безсрамие. Доган не е никой сега. Не е безпаричен човек. Купи си Топлоелектрическа централа "Варна " за 200-300 хиляди лв., а тя коства несъмнено 200 млн. Движение за права и свободи може да си му заплаща каквито си желае охрани, само че не и страната да прахосва необикновен запас ", съобщи пък доцент Христов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР