Вчера стана ясно, че Новак Джокович няма да има възможност

...
Вчера стана ясно, че Новак Джокович няма да има възможност
Коментари Харесай

ATP Тура в подкрепа на Джокович: Трима елитни играчи настояват да играе на US Open

Вчера стана ясно, че Новак Джокович няма да има опция да играе на конкуренцията в Монреал, тъй като управляващите на Канада към момента не позволяват неимунизирани чужденци на територията на страната си, а шампионатът стартира идния понеделник. Към момента същата политика изповядва и държавното управление на Съединени американски щати, което значи, че сърбинът по всяка възможност няма да може да се включи на Мастърса в Синсинати и US Open, в случай че не се стигне до смяна в ограниченията на страната или не получи особено изключение.

Общественото мнение по въпроса пък този път надалеч не е толкоз разграничено, както беше в Австралия и Джокович получава съществено поддръжка даже от някои американски политици. Същото се отнася и за неговите сътрудници, откакто Джон Иснър съобщи по какъв начин е същинска полуда, че балканецът няма право да играе в Северна Америка.

Тенис Сандгрен също поддържа сърбина и изрази недоумението си от събитието, че той самият може да играе, макар че не е ваксиниран срещу ковид, до момента в който 21-кратният първенец е със възбрана за шампионата само тъй като е чужденец.

Джон Милман пък разкри по какъв начин неотдавна е бил в Съединените щати и се е разболял от ковид, като жителите по никакъв метод не са спазвали наложените правила и ограничения. Това накара австралиецът да се включи към апела за допускането на Джокович до страната и ни следва да разберем дали фактически 3-кратният притежател на трофея в Ню Йорк ще получи позволение за присъединяване на US Open, където вероятно би могъл да се изравни с Рафаел Надал на върха по завоювани " мейджър " трофеи.

I’m out with covid. I was just in the states and it didn’t really feel like too many were following any recommendations or guidelines there. Which is fine, but therefore I can’t see then why can’t come and compete.
— John Millman (@johnhmillman)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР