Вчера СОС най-накрая избра своят председател. На поста през следващите

...
Вчера СОС най-накрая избра своят председател. На поста през следващите
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: С този бюджет в Столична община няма да има пари в края на август

Вчера СОС най-сетне избра своят ръководител. На поста през идващите 6 месеца застава Цветомир Петров от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Не е краткотраен, тъй като такава служба няма. Нека забележим какво ще стане през юли. По закон е непрекъснат. СОС е пленник на огромната сглобка на национално равнище. Това изясни общинският консултант от Има Такъв Народ Пламен Данаилов в On AIR.

" На диалозите сред първото и второто съвещание се разбрахме кой какъв брой места има във всяка комисия, какъв брой броя председателски места има. На Има Такъв Народ се падаше 0,63, на " Синя София " също 0,63. Г-н Вили Лилков направи жест и сподели: " Ние се отхвърляме от председателско място в интерес на Има Такъв Народ ". Никой различен не изяви предпочитание да оглави комисията за инфраструктура и енергетика ", разкри Пламен Данаилов.

Общинският консултант от Има Такъв Народ уточни, че сътрудниците им от ПП-ДБ-СС са се отказали от комисията по тъжби на жителите.

" Те имаха ръководител там. Това е извънредно значима комисия, само че тя не разпределя финансов запас. Отказаха се от председателско и заместник-председателско място там. Решението на проблемите идва от тази комисия ", посочи Данаилов.

От ПП-ДБ-СС са желали да отсрочат разглеждането и образуването на комисии.

" Имаме своите забележки към бюджета. Така формиран, наподобява, че Столичната община в края на август ще остане без средства. Важно е да се стартира решение на казуса с паркирането, да стартира най-малко проектирането на паркинги. Да има пари за детски градини. Да се откри решение на казуса с " Топлофикация ", акцентира Данаилов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР