Вчера следобед (11 май) дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево

...
Вчера следобед (11 май) дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево
Коментари Харесай

Български изтребители оказаха помощ на пътнически самолет след сигнал за бомба на борда

Вчера следобяд (11 май) дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ на пътнически аероплан , за който е подаден сигнал за вероятно съществуване на взривно устройство на борда , показаха от Военното ни министерство. 

" При осъществяване на действителна задача по „ Air Policing “  българските летци поеха контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си сътрудници, ескортираха го над територията на България и го предадоха на турските изтребители. Българските екипажи извършиха всички процедури в сходство с условията на националното и интернационалното законодателство за надзор над въздухоплаването и защита на въздушното пространство ", прецизираха от МО.

По-късно ескортираният пътнически аероплан сполучливо е кацнал в Истанбул , пасажерите и екипажът са добре.

" С този полет българските Военновъздушни сили за следващ път подсигуряваха както сигурността на популацията и инфраструктурата на Република България, по този начин и спокойствието на въздушния трафик ", допълват в известието си от Министерство на защитата.

На 26 април дежурните изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево оказаха помощ и на арменски транспортен аероплан Falcon 8X, изпълняващ полет от Румъния за Турция, който бе изгубил радио-връзка с органите за ръководство на въздушното придвижване в региона на град Габрово. 

При съблюдаване на всички национални и интернационалните правила, нашите изтребителите прехванаха самолета, реализираха образен контакт и го ескортираха досега на възобновяване на радио-връзката. Така българските Военновъздушни сили подсигуряваха сигурността на полетите в региона, както и на жителите на земята.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР