Вчера, след като благослови всички присъстващи, отец Димитър хвърли в

...
Вчера, след като благослови всички присъстващи, отец Димитър хвърли в
Коментари Харесай

Смелчага не хвана кръста в Созопол, но чу Да от любимата си насред морето

Вчера, откакто благослови всички присъстващи, отец Димитър хвърли в морето на Созопол Светия кръст. Той попадна доста във вътрешността, само че групата от 8 младежи съумя да доплува до мястото, а най-бърз се оказа Веселин Стамболиев, който се гмурна, извади кръста и го издигна високо над главата си.

Спазвайки остарялата созополска традиция, той счупи кръста на две и хвърли едното парче още по-навътре. Смелчаците още веднъж се хвърлиха в морето, с цел да спасят и второто парче, само че шансът се усмихна на боксьорът Петър Драганов, който за повторно избавя второто парче от кръста на богоявленския обред.

Още нещо изненадващо се случи в този миг. Двама от плувците понесоха на ръце госпожица, а един от участниците - Никола пристъпи към нея и й предложи брак. Младежите бяха поздравени с бурни овации от всички присъстващи, благословени от отец Димитър и поздравени от кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Кметът насочи специфични поздравления и към участниците в ритуала и връчи парична премия, обезпечена от Община Созопол на първенците и на останалите плувци. Здраве и благоденствие им пожела ръководителят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и подари икони на двамата спасители на богоявленския кръст.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР