Вчера след 16 ч. в полицията се яви пострадалото момче

...
Вчера след 16 ч. в полицията се яви пострадалото момче
Коментари Харесай

Задържат за 72 часа пребилия момче в Русе

" Вчера след 16 ч. в полицията се яви потърпевшото момче от видеото, на което се вижда побой в Русе, публикувано в обществени мрежи. Четири месеца по-късно разбираме, че през април му е нанесъл побой ", обявиха от прокуратурата в Русе по отношение на публикувания клип с побой и оскърбление на младо момче, взривил обществените мрежи.

" Извършителят ще бъде притеглен като обвинен и арестуван за 72 часа. След това ще бъде поискана мярка задържане под стража ", оповестиха от Русенската прокуратура. 

От прокуратурата и полицията са безапелационни, че ще бъдат безкомпромисни към такива произшествия и ще се намесват незабавно щом имат информация за това. Информация за такива случаи постъпва за пръв път на 27 октомври. Тя е за случай, осъществен ден по-рано, при който против потърпевшото лице е бил осъществен обир. Проверката е почнала неотложно, потърпевшият е съобщил, че такива дейности са осъществени във връзка с доста други хора, които са поканени да изяснят събитията. Освен двата случая, е открито още едно лице, потърпевшо от побой, нанесен от същия човек.

Образувани са две преписки за двата случая. Те бяха докладвани преди час в прокуратурата. Обединени са двете преписки защото причинителя на действието е еднакъв. Вече има формирано досъдебно произвеждане, проверяващо действията на лицето. Той ще навърши 18 година през декември. Ще проведем следствие за лека телесна щета по хулигански подбуди през април и за обир и изнудване, съпроводени със междинна телесна щета от 27 октомври. Още от 2020 година има сигнали за нанесен побой от същия човек, разкриха от прокуратурата. Тогава е бил охулен. Нападателят е възпитаник в спортната гимназия в Русе, практикува гребни спортове, живее с майка си и по-малкия си брат и сега е арестуван в ОДМВР-Русе, оповестиха още от прокуратурата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР