Вчера Слави Трифонов публикува във фейсбук профила си учудване, че

...
Вчера Слави Трифонов публикува във фейсбук профила си учудване, че
Коментари Харесай

Светлана Куюмджиева от Пловдив 2019: Слави Трифонов няма как да е наел същата сцена

Вчера Слави Трифонов разгласява във фейсбук профила си удивление, че сцената за откриването на " Пловдив - културна столица на Европа " коствала 2 милиона, защото самият той я наел за 681 хиляди лв. за концерта си в София.

``
реклама

Артистичният шеф на фондацията " Пловдив 2019 " Светлана Куюмджиева разяснява думите му преди минути в ефира на bTV.

" Бюджетът на цялото разкриване е оповестен на уеб страницата на фондация " Пловдив 2019 ". Тя не се крие, обществена информация е, по закон. Вчера публикувахме и самите числа - по принцип сцената с подиумите към нея, с цялото техническо съоръжение, което включва голям запас от България и доста техника, която е импортирана от Германия, излиза малко над 1 милион. Другия милион се разпределя по възнаграждения на актьори, по възнаграждения на самата компания, която извършва самото събитие, спомагателни разноски, свързани с логистика, с превози, с контейнери. Цялото това събитие, тъй като мащабът му е голям, има голям брой неописуеми като мащаб разноски ", сподели тя.

" Аз не желая да одобрявам думите на Слави Трифонов като обвинявания. По принцип не би могла тази сцена да бъде наемана, тъй като тя е измислена, конструирана и издигната особено за това събитие. Скелето е от Швейцария и е на компания " Мюсли груп ". Те вършат скелета и ги отдават за събития по целия свят. Техен екип пристигна и построи сцената тук. Ако я видите вътре, структурата е неповторима - всяка част си знае мястото. В момента тя се разглобява по извънредно акуратен метод. Всички детайли се връщат назад в компанията, само че тя няма да бъде издигната още веднъж по този начин както наподобява. Те се употребяват за други цели. Слави Трифонов не би могъл да наеме тази сцена, тъй като тя не се отдава чартърен. Тя е издигната особено за Пловдив, за откриващото събитие. Ние не сме я купили, ние сме я наели, както и техниката. Вие видяхте доста екрани, прожектори, доста от тях изобщо не са познати в България. Те бяха импортирани от Германия. Това са наемни цени. Германските ни сътрудници направиха много солидно изследване на вероятни оферти и ни избраха най-изгодните. За това работиха и с българска компания, която да обезпечи техническото обслужване, защото те предложиха най-изгодната цена. Съвсем рационално не взеха немска компания подизпълнител. Тази сцена не може да стои цяла година някъде, защото няма къде - затворихме бул., с цел да я инсталираме там. А и тя не е належащо да стои цяла година някъде, защото тя е супер характерно оборудване, направено съответно за този театър и за неговите потребности. Плащаме и 400 000 лв. Данък добавена стойност ", изясни Куюмджиева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР