Вчера щати от североизточната част на САЩ са започнали да

...
Вчера щати от североизточната част на САЩ са започнали да
Коментари Харесай

Очаква се снежна буря в североизточната част на САЩ: Какви са предупрежденията?

Вчера щати от североизточната част на Съединени американски щати са почнали да се приготвят за снежна стихия , която се чака да провокира мощни ветрове и снежна завивка от порядъка на метър и повече в някои региони, заяви  „ Associated Press “. Властите оповестиха, че са разпоредили превантивно затваряне на учебни заведения , както и че са отправили предизвестия за пътешестване по пътищата и допустимо нарушение на активността на полетите.

Училищните управляващи в Ню Йорк оповестиха, че се минава към отдалечено образование , а постройките на образователните заведение ще бъдат затворени до края на днешния ден поради идната стихия.

„ Предвид прогнозите за изобилен снеговалеж, неприятна видимост по пътищата и вероятни наводнения по крайбрежието, жителите на Ню Йорк би трябвало да се приготвят авансово за идната стихия и да вземат нужните защитни ограничения, с цел да останат в сигурност. Ако не ви се постанова да сте на пътя на следващия ден, апелирам, останете си у дома “, прикани в изказване кметът на Ню Йорк Ерик Адамс .

Според прогнозите на Националната метеорологична работа едни от най-обилните количества снеговалежи се чакат в северните покрайнини на Ню Йорк и югозападната част на Кънектикът , където е допустимо да паднат от 12 до 15 инча сняг (от 30 до 38 см). Поривите напразно могат да доближат 60 благи в час (100 км/час) край крайбрежията на Масачузетс и 40 благи в час (65 км/час) във вътрешните елементи на южната част на Нова Англия.

Губернаторката на Масачузетс Мора Хийли прикани всички чиновници от изпълнителната власт, чиито отговорности не са от първостепенно значение, да не се явяват на работа през днешния ден. Училищата в Бостън бяха затворени , а възбраната за паркиране в доста региони към този момент е в действие. Подобни затваряния и забрани бяха въведени и в други обитаеми места. Служителите на службите за изключителни обстановки успокоиха жителите, че разполагат с нужната техника , която да поддържа пътищата чисти.

Кметицата на Бостън Мишел Ву съобщи, че приютите за бездомни хора в града ще останат отворени , с подготвеност да одобряват повече хора.

„ С настъпването на първата огромна снежна стихия тази зима градските екипи са готови да разчистят пътищата и да реагират при всевъзможни изключителни обстановки по време на бурята, “, сподели още Ву .

Вчера следобяд десетки поданици на Ню Йорк споделиха, че са се снабдили с лопати за сняг и други потребни предмети, защото там се чака да падне до 10 см сняг.

„ Просто желая да се уверя, че съм квалифициран овреме Това ще е първият сериозен снеговалеж тази година. Всичко, което би трябвало да направя, е да стигна до автомагистралата и всичко е наред, “, споделя 29-годишният Марк Ричардсън , до момента в който слага жълта лопата на задната седалка на джипа си.

Ричардсън, който по специалност е железничар, показа още, че възнамерява да разчисти пътя си рано сутринта и да се опита да се придвижи бързо до Ню Йорк.

По време на конференция представители на управляващите в Ню Йорк обявиха, че макар прогнозите за снеговалеж, към този момент не възнамеряват да реалокират хора от няколко огромни отопляеми палаткови приюта , издигнати за хиляди бездомни мигранти.

„ Тези структури са проектирани да устоят на неподходящи метеорологични условия, “, изясни комисарят по ръководство на изключителните обстановки в града З акари Искол . Той добави, че в града не се чакат такива мощни ветрове или наводнения по крайбрежието, които провокираха евакуацията на един от палатковите приюти предишния месец.

Вчера в южната част на страната, в по-голямата част от Алабама и елементи от централната част на Джорджия , са в действие предизвестия за наводнения . Националната метеорологична работа предизвести, че в някои елементи на Джорджия и Алабама се чакат до 12,7 см дъжд. Гръмотевични стихии връхлетяха и двата щата през вчерашния ден, а бурното време обхвана и региона на Флорида .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР