Вчера седим и се гледаме и не можем да повярваме,

...
Вчера седим и се гледаме и не можем да повярваме,
Коментари Харесай

Над 100 милиона за Бургас плюс детска болница за 75 милиона, обяви Борисов след приемането на бюджета

" Вчера седим и се гледаме и не можем да повярваме, че всички тези неща ги свършихме тази седмица ", съобщи водачът на ГЕРБ за случилото се в Народното събрание

Бойко Борисов изрази задоволство от достиженията на така наречен некоалиция. Лидерът на ГЕРБ приказва пред кореспонденти в Пловдив , както се видя от живо лъчение във фейсбук профила му. Той уточни приемането на бюджета, на измененията в Конституцията и положителните изгледи за приемането на България в Шенген.

„ Колкото за Пловдив заслуга имаме всички, посредством вас споделям - и в София стоте милиона отидоха с помощта на това, че и аз се съгласих. Просто по този начин работи тази некоалиция. Всеки може да се похвали с триумфите. Като има крах, гледаме да си го прехвърляме на другите “, засмя се Борисов. „ Но както за София, за Пловдив, за Варна, за Бургас са над 100 и какъв брой милиона плюс детска болница за 75 милиона . Вчера взехме решение, необратимо, в Народното събрание най-сетне и София да има детска болница – 150-160 милиона. “

По думите му доста сме напред за Шенген и Еврозоната. 

Борисов на път за Пловдив бил непрекъснато в диалог по телефона с представители на ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Истината била, че " с помощта на общите старания имаме конституция, имаме голям прогрес по Шенген с Холандия, имаме доста явен проект към този момент за Австрия с проекта за миграция, който през вчерашния ден подписаха, имаме пари за общините и признат бюджет ". 

" Неща, които, в случай че ме бяхте питали преди 2-3 месеца, щях да ви кажа - нито едно от тези няма да се случи. Признавам си . Но положихме старания, воля. Вчера седим и се гледаме и не можем да повярваме, че всички тези неща ги свършихме тази седмица ", сподели още водачът на ГЕРБ. 

" Колкото и да наподобява некрасиво в профил, тази коалиция сега работи ", изясни Борисов. 

Той се обиди след въпрос във връзка днешното сериозно изказване на президента Румен Радев и заплаши, че ще си тръгне. Държавният глава бил угрижен от триумфите на некоалицията, свързани и с днешното решение на Нидерландия, която ни даде " зелена светлина " за Шенген.

" По пътя говорихме и с Христо Иванов, и с Кирил Петков. Действително положихме голям труд и когато доста от вас питахте - за какво е тази " сглобка ", за какво се търпите, - ей за това се поносим. И по тази причина президентът Радев толкоз злобно сутринта приказва ", уточни Бойко Борисов. 

Според него, в случай че измененията в Конституцията не са били признати по този метод, нидерландският парламент нямало да вземе решението, което ни дава " зелена светлина " за Шенген. 

Борисов бил спокоен за Австрия. Тя имала едно искане, с цел да ни пусне в Шенген - да си пазим границата. 

" Аз тъй като съм го правил, знам, че е изпълнимо. И по тази причина съм спокоен и мога да уверя канцлера, както и външния им министър, че това в България ще се случи ", добави водачът на ГЕРБ. 

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР