Вчера се случи нещо, което рядко може да се види

...
Вчера се случи нещо, което рядко може да се види
Коментари Харесай

Кой е защитникът, който пази за Коморските острови срещу Камерун

Вчера се случи нещо, което рядко може да се види в света на футбола. Полеви състезател стана вратар за цялостен мач в шампионата за Купата на африканските народи. Сензацията в шампионата Коморските острови загуби с 1:2 от Камерун в осминафиналите на шампионата.

Шакер Алхадур стана вратар, откакто Коморските острови останаха без здрав вратар - двама бяха с ковид, а третият се контузи. Така играчът на Аячо, който кардинално е ляв бек се принуди да постави ръкавиците. Той обаче направи страховит мач, отрази четири удара на камерунците и позволи два гола против домакина и един от любимците в шампионата.

Въпреки упованията за погром Коморите се държаха извънредно добре в мача, в който още в самото начало останаха и с 10 индивида, откакто капитанът им беше изпъден. Тимът осъществя и страховит гол от 30 метра и беше покрай влизане в продълженията.

Постижението на Алхадур, който направи четири спасявания в дуела, беше още по-велико, тъй като през този сезон той има едвам два мача. Четири минути за тима си Аячо против Ним и цялостният мач през вчерашния ден на вратата против Камерун. Бранителят даже не е титуляр за Коморите и не беше записал нито минута в шампионата за Купата на африканските народи.

Той е на 30 години и стартира кариерата си в Нант. Алхадур е играл още за Байон, Каен, Шатору и Аячо.

За националния тим на Коморските острови има 29 мача с един гол от 2014-а насам. Единственото му попадение е против Мавриций при триумфа с 2:0 в квалификациите на шампионата за африканските народи през 2017-та година.

“Можем единствено да се гордеем с представянето си на шампионата за Купата на африканските народи. Знаехме, че ще е мъчно. Не съм си и представял, че може да възникне сходна обстановка, само че ето, че се случи. Напускаме шампионата с високо вдигната глава. Можем единствено да се гордеем от постигнатото”, разяснява Алхадур след дуела.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР