Вчера се състоя обещана от г-н Кирил Петков среща. Тя

...
Вчера се състоя обещана от г-н Кирил Петков среща. Тя
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР настояват за 20% увеличение на заплатите, остават в протестна готовност

Вчера се състоя обещана от господин Кирил Петков среща. Тя беше по-скоро откровена, в сравнение с резултатна и извънредно закъсняла. Резултатът по повод нарастване на главните заплати е нулев. Хубавото е, че успяхме да реализираме триумф във връзка с това да участваме с нашата експертиза и партньорство в възможна промяна, каквато досега не усещаме да има, разяснява в " Денят стартира " Илия Кузманов, заместник-председател на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.



Първоначалните диалози бяха във връзка с главните заплати. Беше ни обявено за следващ път, че благоприятни условия за тяхното нарастване няма. Не сме доста сигурни в това, защото се загатна за опция, ако промяната успее. Изключително недопустимо за нас предложение, защото ние ангажимент със самата промяна нямаме, добави той.

Илия Кузманов акцентира, че при нулеви благоприятни условия нещата да се развият в позитивна посока техният единствен късмет е да стачкуват. Според него главните заплати би трябвало да бъдат увеличени с 20 %. На по-малка цифра не биха се съгласили.

Само че започваме да вършим уточнението, че с изоставането на времето, в което това ще се случи, тези проценти ще нарастват. Служителите на Министерство на вътрешните работи изостават с 15 % в нарастване на главните хонорари още от ноември 2020 година и галопиращата сега инфлация. Това са нашите учредения за 20 % нарастване, разяснява още Кузманов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР