Вчера се разбра, че със заповед на министър-председателя в оставка

...
Вчера се разбра, че със заповед на министър-председателя в оставка
Коментари Харесай

„Наказателна акция спрямо българските граждани“: Реакции в НС след закриването на НОЩ

Вчера се разбра, че със заповед на министър-председателя в оставка е прекъсната работата на Националния действен щаб. Това, дружно с ниската успеваемост на имунизационната акция наподобява като интензивно мероприятие за дестабилизиране на контрола над пандемията, лишавайки от действено ръководство и надзор. Това съобщи в декларация от парламентарната естрада доктор Александър Симидчиев от „ Демократична България “.

„ Лекарят в мен не може да разбере или оправдае по какъв начин в миг, в който сме в дейна пандемична обстановка с над 2300 новозаразени на ден на седмична база и съвсем 120 починали на ден, лечебни заведения с съвсем 10 000 заболели от COVID-19, от които 8% са в интензивни отделения и непредвидима траектория на новозаразените се абдикира от ръководството на рецесията “, безапелационен беше Симидчиев.



По думите му закриването на НОЩ е „ следващо решение в жанр „ след мен – и потоп “: „ В случая става дума за заиграване с най-големите страхове на хората – тези за живота и здравето “.

Симидчиев означи, че НОЩ е бил основан без активиране на Националния пандемичен проект и не е ясно дали са водени стенограми от съвещанията му и няма обществено известни проекти и критерии. Заради това пулмологът прикани щабът да бъде възобновен, с цел да обезпечи последователност при ръководството на рецесията.

Борисов да изясни

„ Очевидно Бойко Борисов организира наказателна акция по отношение на българските жители и българските пациенти “, съобщи и Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън! “.

Според нея министър председателят в оставка „ се пробва да избяга от отговорност и да освободи от отговорност НОЩ “.

„ Българските жители желаят да знаят за какво България стана първенец по смъртност, за какво хиляди българи изгубиха живота си “, съобщи тя и изиска чуване на Борисов.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също излязоха с заявления против изненадващото решение на премиера в оставка, като го дефинираха като лишено от претекстове.

Даниела Дариткова от ГЕРБ взе думата... с цел да направи забележка на депутатите, че не стоят с маски в пленарната зала.

" Темата за ръководството на пандемията е доста комфортна, само че би трябвало да си напомним, че в Закона за здравето е написано, че отговорността за политиката по опазването на здравето е на здравния министър и на Министерски съвет, всички останали органи имат спомагателно значение ", съобщи тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР