Вчера се проведе първото заседание за тази година на комисията

...
Вчера се проведе първото заседание за тази година на комисията
Коментари Харесай

Варненските съветници одобриха устройствения план на Аспарухов парк

Вчера се организира първото съвещание за тази година на комисията по архитектура към Община Варна. На него бе утвърден Подробния организационен проект на Аспарухов парк .
Главният проектант на общината изясни, че планът обгръща територия от близо 47 хектара и е напълно съгласуван с Общия организационен проект.
" Ще запазим зелените площи на територията на парка, колкото е допустимо. На новото място в Аспарухово предвиждме да има детски кътове, спортни стадиони, доста атракционни обекти. Важно е да се разясни, че в парка няма нито един реституиран парцел, върху който би могло да се реализира в допълнение застрояване. След като бъде гласуван устройствения проект, пристъпваме към идната стъпка, която е правенето на план за паркоустройствен проект. Предстои да бъде разгласен конкурс за цялостната визия на Аспарухов парк. "
Общинските съветници одобриха предлагането с цялостно единогласие, като се сплотиха към мнението, че новия парк ще е извънредно значим както за Аспарухово, по този начин и за Варна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР