Вчера се очакваше да се гледа мярката за неотклонение в

...
Вчера се очакваше да се гледа мярката за неотклонение в
Коментари Харесай

Пълна мистерия около Арабаджиеви. Медиите дни наред не могат да разберат какво се случва с тях

Вчера се очакваше да се гледа мярката за неотклонение в Испания на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това обаче не се случи, сподели пред БНР пратеникът на Нова телевизия в Испания Владислава Тричкова.

„ Обиколихме всички съдилища в Барселона и на всички места ни дадоха отговор, че такова съвещание не е планувано за деня “, описа тя пред БНР.

„ Пълна тайнственост по отношение на Арабаджиеви и това какво се случва с тях. От четвъртък - деня на арестите, се опитваме да добием информация по отношение на това къде са те физически и какво следва оттук насетне като процедура. Българските управляващи споделят, че не знаят нищо. Попитахме испанските управляващи – все още и от тях няма отговор “, добави Тричкова.

По информация на испански юристи нормално настояванията за екстрадиция се гледат в профилирания съд, който се намира в Мадрид. Очакванията са фамилията да бъде откарано там, с цел да се гледа мярката им за неотклонение. По-кратка процедура се планува, в случай че Арабаджиеви се съгласят на екстрадиция, в случай че не - следва второ съвещание на последваща инстанция.

Испанската страна не е длъжна да осведоми за обособените стадии за развиването на тази екстрадиционна процедура. Прокуратурата ще научи сега, в който има дефинитивно решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР