Вчера се навършиха 10 години от последната олимпийска титла за

...
Вчера се навършиха 10 години от последната олимпийска титла за
Коментари Харесай

Руми Нейкова: Мислех, че Господ не е отредил да бъда олимпийска шампионка

Вчера се навършиха 10 години от последната олимпийска купа за България. Спечели я Румяна Нейкова на игрите в Пекин. Срещнахме се с именитата ни спортистка, която си напомни феноменалния миг в китайската столица.

" Помня цялото ми престояване в Пекин, тъй като то стартира с доста сълзи. В момента, в който ме заболя кръста, пред очите ми, като на филм, мина безусловно всичко. От първото ми съревнование в лодка досега. Казах си: " Това беше към този момент краят. Никога няма да мога да печеля златен орден. Господ не е отредил да бъда олимпийска шампионка ". Толкова доста сълзи ", описа Нейкова.

" Тогава в Пекин за първи път се проведеха параолимпийски игри за хора с увреждания по гребане. От германците откри един лекар, който бе със " златни " ръце. Стигнахме до финала през всичките гонки, които трябваше да се минат. В момента, в който се отблъсквах от пристана и Свилен към този момент започваше да дава последните си упътвания, няма да не помни думите му: " Можеш да станеш олимпийска шампионка, само че всичко е в твоите ръце! "

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР