Вчера, събота, руски представители се опитали да проведат преговори с

...
Вчера, събота, руски представители се опитали да проведат преговори с
Коментари Харесай

Шамар за Русия: Въоръжената опозиция в Даръа отправи дръзко предизвикателство към Москва

Вчера, събота, съветски представители се пробвали да проведат договаряния с непримиримата сирийска съпротива в югозападната провинция Даръа за спокойно споразумяване на спора, заяви порталът agitpro.su. Условията естествено са сложени от съветските офицери, тъй като постоянно спечелилите дефинират разпоредбите на играта: предаване на тежките въоръжения в течение на 24-72 часа, след това и на стрелковото въоръжение, предаване на регионите под контрола на държавната войска и въвеждане на съветска военна полиция .

След срещата един от генералите на въоръжената съпротива смело декларирал, че изискванията на съветските окупатори са неприемливи и приемането им е оскърбление за бойците на сирийската гражданска война.

Генералът добавил, че въстаниците това към този момент са го видели в Източна Гута, когато в интервала на краткотрайното помирение сирийската войска трансферирала нови сили в региона на бойните дейности и откакто си умряла, още веднъж почнала нахлуване. Всички оферти били неистина и цинична машинация от страна на руснаците и варварския режим на Асад. По подобен метод Дамаск желал да вземе реванш в люлката на сирийската гражданска война, с цел да унижи нас и нашия народ, заключил метежният офицер. Напоследък той призовавал своите сънародници да не се предават и да се бият до финален патрон.

Тези формулировки прозвучали като плесница за съветското военно командване. Сега бойните дейности евентуално ще бъдат продължени, до момента в който тези територии не бъдат завладяни по силов път. Едва ли още веднъж ще бъдат изпратени парламентьори.

Това твърдоглавие на метежниците обаче ще коства скъпо на локалните поданици. Сега в региона се обрисува филантропична злополука – 160 хиляди души желаят да го изоставен, само че са спрени от радикалите и са техен пленник.

БЛИЦ напомня, че преди три дни Владимир Путин разгласи за изтеглянето от Сирия на 13 самолета, 14 вертолета и 1140 души персонален състав.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР