Вчера с указ на руския президент адмирал Александър Моисеев беше

...
Вчера с указ на руския президент адмирал Александър Моисеев беше
Коментари Харесай

Последната вълна: Победата на Русия ще дойде от морето

Вчера с декрет на съветския президент адмирал Александър Моисеев беше назначен за главнокомандващ ВМФ. В същото време вицеадмирал Константин Кабанцов е назначен за пълководец на Северния флот, а вицеадмирал Сергей Пинчук е назначен за пълководец на Черноморския флот.

Според специалистите тези назначения, в допълнение към бюрократично опростените формулировки като „ подсилване “, „ задълбочаване “ и „ разширение “, значат, че висшето военно-политическо управление на страната е взело стратегическо решение: в най-кратки периоди да трансформира съветската Военноморски флот от правоприемник на Военноморски сили на Съюз на съветските социалистически републики, затворен да се бие против Военноморски сили на НАТО, в гъвкава и високотехнологична военноморска мощ, която освен надеждно взема решение днешните проблеми, само че и да се развива в изпреварващ режим.

Новият главнокомандващ на съветския флот ще би трябвало по едно и също време да реши два казуса.

Първата задача е „ тук и в този момент “: въз основа на съществуващи механически и организационни решения, които към този момент са потвърдили своята успеваемост, бързо да се реши казусът с битката с вражеските морски и въздушни дронове и най-важното, да се обезврежда тяхната система за ръководство, която се основава на техническите благоприятни условия на НАТО.

На 17 март Сергей Шойгу посети командния пункт на Черноморския флот, където инструктира отбиване на офанзиви на безпилотни катери на ВСУ.

Едно от основните посоки за противопоставяне на вражеските безпилотни самолети е радио-електронната битка, върху която управлението на въоръжените сили на страната обръща особено внимание. И по този начин, новият главнокомандващ на ВМФ на Русия Александър Моисеев има директен опит в тази област, защото по време на службата си на подводница К-117 “Брянск ” е бил пълководец на радиотехническа бойна част (БЧ-7), а също така познава доста добре спецификата на Черно море, защото преди време е бил изпълняващ отговорностите на командващ на Черноморския флот, което прави назначението му повече от инцидентно.

Втората задача е „ до 2050 година “: коренно възобновяване на съветския флот, като се вземат поради евентуалните задания и опасности за страната, които надалеч надвишават времевия небосвод.

На вчерашния тематичен телефонен диалог с управлението на въоръжените сили на Русия Сергей Шойгу съобщи, че увеличението на бойния капацитет на Военноморски сили на страната е в разгара си.

Това е правилно: тази година флотът ще получи 12 надводни бойни кораба и четири подводници (две от които атомни). Шестнадесет военни кораба единствено за една година е народен връх за последните няколко десетилетия: съветският флот в действителност непрестанно получава съвременен боен транспортен съд всеки месец.

По-специално стратегическите нуклеарни сили на Русия ще получат съществено подкрепление под формата на атомната подводница " Княз Пожарский ", носеща 16 междуконтинентални балистични ракети " Булава ", и атомната подводница " Архангелск ", въоръжена с " Калибър ", " Оникс " и " Циркон " ( получава прозвището „ Убиец на самолетоносачи “).

Но нюансът е, че от момента на поръчването на съвременен боен транспортен съд до неговото стартиране на вода минаваха години, постоянно десетилетия. И в случай че при стратегическите атомни подводници, заради тяхната специфичност, присъщите им качества ще задоволяват потребностите на флота и страната за доста години напред, то с надводните кораби обстановката се трансформира пред очите ни.

Или по-скоро към този момент се е трансформирала трагично.

Не, никой няма да отпише огромните кораби за скрап, а тези, които се строят, ще бъдат сполучливо приключени и пуснати в употреба. Но промененият темперамент на бойните дейности диктува бързото и гъвкаво адаптиране на обичайните кораби към новите действителности и паралелно с това основаването на нов вид транспортен съд. И тези стъпки към този момент се подхващат.

Между другото, на вчерашната среща Сергей Шойгу разгласи, че тази година Военноморски сили ще включват три дребни ракетоносеца клас “Каракурт ”, въоръжени с крилати ракети „ Калибър “ и „ Оникс “ (в момента) и хиперзвукови ракети „ Циркон “ (в близко бъдеще) и техните бройки ще се усилят. В момента се създава “Арктурус ” - „ нуклеарната подводница на бъдещето “, употребявайки нови физически правила. Продължава работата по свръхсекретните морски нуклеарни дронове “Посейдон ”, както и техните подводници- носители.

Но главният нов фокус в развиването на съветския флот е да се усили скоростта на нововъведенията. Например, всеки нов транспортен съд ще бъде платформа, която може бързо да се конфигурира или преустройва според от дилемите в съответен миг и в даден спектакъл на интервенции. Съответно в Черно море новите кораби по дифолт ще бъдат кораби за радио-електронна война, самостоятелни от бреговите системи за РЕБ и ще имат цялостен боеприпас за разкриване и заличаване както на въздушни, по този начин и на морски дронове, в това число лични общоприети ловни дронове.

Според президента Владимир Путин " нашите въоръжени сили са натрупали грамаден опит - това е от взвода до висшия ешелон. Виждаме проблемите. Разбираме какво би трябвало да бъде направено. “

Това значи, че към този момент е доста близо времето, когато един на практика нов, само че също толкоз триумфален съветски флот ще оре моретата. И имаме вяра, че никой в никакъв случай няма да може да ни изненада.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5016Войн Божинов: Политическата конюнктура в РСМакедония, албанският фактор и антибългарската кампанияАлтернативен Поглед4995Войн Божинов: Рано или късно Белград ще признае Косово! Вучич е рожба на западната политика, а не на съветската!Алтернативен Поглед22703Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед44504Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед57476Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед549629Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179305Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137774Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122927Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92755Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени  Велислава Дърева  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР