Вчера, с помощта на правителството, беше извършена кражбата на века.

...
Вчера, с помощта на правителството, беше извършена кражбата на века.
Коментари Харесай

Каракачанов: Вчера, с помощта на правителството, беше извършена кражбата на века

Вчера, благодарение на държавното управление, беше осъществена кражбата на века. Така дефинира обстановката към отхвърли от съветски газ почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. В позицията си някогашният вицепремиер по сигурността и министър на защитата или „ към момента неизчегъртан “, както се е подписал Красимир Каракачанов, насочва остри рецензии към дейностите на държавното управление, като по думите му ще облагодетелстват избрани компании, а цената ще заплати елементарният българин.

Прилагаме и цялостния текст на позицията:

Вчера след изказванията Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев, че държавното управление се отхвърля от доставките на съветски газ доста хора си зададоха въпроса идиоти ли ръководят България.

Кой се отхвърля от обезпечени количества при закрепени цени и за какво слага българската стопанска система пред колапс?

Аргументите, че българското държавно управление няма да се поддаде на съветския шантаж звучат героично, само че при обстоятелството, че огромни европейски компании одобриха новата скица за заплащане, наложена от Русия, а и Европейска комисия излезе с решение, че тази нова скица не опонира на европейските правила, поражда въпроса за какво се прави това.

Министър Василев твърди, че България няма да остане без газ, само че пропуща да каже какво тъкмо е измислил и какъв брой по-скъпо ще се наложи да заплащат компаниите и жителите.

Аз мисля, че хората, които си задават въпроса „ Идиоти ли ни ръководят? “ бъркат. Не ни ръководят идиоти, ръководят ни крадци! Невероятни крадци!

Защото държавното управление от няколко месеца съзнателно работи за повдигане на цената на газа със стотици милиони лв. до края на годината.

Целта явно е частни търговски компании близки до властта да осъществят свръхпечалба в размер на стотици, а може би и милиард лв. до края на годината.

На това навеждат следните обстоятелства:

1. Базираната в Швейцария МЕТ енерджи към този момент е резервирала от Булгартрансгаз потенциали за транспорт на газ посредством връзката Комотини-Сидерокастро.

2. Същата МЕТ енерджи още към 8 април 2022 г е декларирала доставка на транспортен съд с полутечен природен газ през терминала Ревитуса в Гърция, която ще бъде доставена по водопровод за България в размер 142 500 кубични метра полутечен газ.

3. Новото държавно управление в това време назначи за шеф на стратегическото държавно сдружение Булгаргаз Людмил Йоцов, който идва от пост шеф в частната МЕТ енерджи трейдинг.

4. Цените, по които ще бъдат доставяни количествата газ от МЕТ енерджи, ще бъдат значително по-високи с най-малко 30% спрямо контракта сред Булгаргаз и Газпром.

Доставчикът с държавна благословия ще осъществя свръх облаги в размер на стотици милиони, които ще платят българските водачи, като и индустрията, ползваща природен газ и отопление на парно.

Това става с дейното деяние от страна на управлението ва Булгаргаз и държавното управление.

Не е необичайно, че тъкмо българското държавно управление за разлика от множеството европейски газови консуматори и компании води политика за блокиране на евтините доставки от Газпром, които са обезпечени до края на годината. При състояние, че и Европейска комисия излезе със мнение, че новата скица на заплащане, препоръчана от Русия, не опонира на разпоредбите на Европейски Съюз.

Не е необичайно, че същата компания МЕТ изпразни и изнесе в чужбина евтиния газ в българското вместилище Чирен в първите дни на новоназначения шеф на Булгаргаз, като той съобщи тогава, че не вижда проблем.

Възниква въпроса ще продължаваме ли да поносим един граблив приятелско-любовен кръг да продължава ококорено да ни гледа в очите и да ни граби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР