Вчера руската армия обяви, че ще се изтегли от Херсон.

...
Вчера руската армия обяви, че ще се изтегли от Херсон.
Коментари Харесай

Руската армия все още не се е изтеглила от Херсон

Вчера съветската войска разгласи, че ще се изтегли от Херсон. Все още обаче това не се е случило и украинските управляващи гледат внимателно на изказванията на окупаторите, предадоха украинските медии.

Въпреки известията за евакуиране, към момента няма данни за цялостно евакуиране на съветската войска от Херсон. Вероятно една част от силите са още дейни, само че не е ясно какво е нареждането им. Руската войска приготвя защитни линии, като взривяването на мостове през последните два дни, е част от тези старания. Украинската войска напредва, само че внимава за вероятен капан и евентуални офанзиви.

„ Трябва да разберете значимо нещо. Бъдещото освобождение на Херсон няма да бъде резултат от политически пазарлъци, а от систематичната работа на въоръжените сили на Украйна против съветската войска, т.е. дълго, методично и креативно заличаване на пътищата за доставка на съветската формация от спиране на главните логистични пътища, нанасяне на прецизни удари по хранилища с муниции и командни пунктове “, съобщи президентският консултант Михайло Подоляк.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани за въздържане на страстите след новината за съветското евакуиране от Херсон, съобщи Укринформ. " Врагът не прави дарове, нито показва жестове на благосклонност. Ние се борим за всичко това ", сподели той във видеообръщение нощес. " Днес в осведомителното пространство имаше доста наслада, и то по понятни аргументи. " Но по време на война страстите ни постоянно би трябвало да бъдат сдържани. " Зеленски добави, че най-голямото и най-важно опълчване на фронта сега е в Донецка област. " Там се вземат решение доста неща ", съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР