Вчера ресторантьори и хотелиери блокираха Орлов мост в знак на

...
Вчера ресторантьори и хотелиери блокираха Орлов мост в знак на
Коментари Харесай

Хотелиерите и ресторантьорите от протеста се разграничават от политическите сили

Вчера ресторантьори и хотелиери блокираха Орлов мост в символ на митинг против плануваните промени в разпоредба, която касае сектора. Стигна се до съглашение тя да бъде отсрочена за 6 месеца. Въпреки това обаче протестните дейности не бяха отсрочени и бяха подкрепени от представители на някои политически сили, което пък предизвика недоволството на хотелиерите и ресторантьорите.

Отлагането на предвижданите промени в Наредба Н-18, която касае касовите апарати, е мятане на прахуляк в очите. Това споделиха през вчерашния ден част от протестиращите на митинга, който затвори огромна част от София. Иначе въпреки задачата на тези промени да е да спомогне за разрешаването на проблемите в сивия бранш във връзка с дребния и междинен бизнес у нас, вчерашният митинг беше белязан и от политически сили, които се причислиха към него.
Атанас Димитров - съпредседател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация: Отмяната на митинга се реализира към 19:00-19:30ч. част от нашите районни структури бяха тръгнали на път, други бяха в развой на подготовка. Може би това беше една дребна част - към 30 %, които изрично желаеха да се включат в митинга. Въпреки задоволството си от разговора с министър Горанов, взеха решение да се посочват, че има проблем и с високата ставка по Данък добавена стойност и хората са в действителност рационални. Те желаеха да се организира единствено един спор, наясно сме в бизнеса, че това е един дълъг развой, който би трябвало да бъде обследван и оценен за възможните резултати върху бюджета, страната и бизнеса. И той може да продължи с месеци.
Атанас Димитров благодари на хората, които са подкрепили вчерашния митинг и са изразили своята гражданска позиция, също по този начин изрече признателност и на премиера Борисов и на министър Горанов за взетите решения. Но изрично се разграничи от политическите сили, които през вчерашния ден се причислиха към хората от сектора. " За нас е извънредно недопустимо всякакви политически партии да се възползват от проблемите на хората в чисто стопански аспект и по този метод да яхнат подобен вид митинг. Явно нямат различен потенциал или имат непълен електорат. Нашите хора бяха доста доброжелателни. Всички, които участвахме в митинга, се разграничаваме от това ", съобщи той.

Димитров добави, че те не бягат от наредбата, а са желали да покажат, че в сегашния си миг има някакви проблеми. " По-скоро паниката на хората е в действителност във връзка с малко по-високия налог. Дебатът занапред следва, надяваме се да има разговор, само че се разграничаваме от крайности ", приключи той.

В шестмесечния период следва да се обясни за метода, по който Наредба Н-18 ще бъде призната и по какъв начин ще наподобява тя.
 Протестът срещу разпоредба Н-18 завърши без конфликти Протестът срещу разпоредба Н-18 завърши без конфликти
Протестиращи от цялата страна, представители на дребния и междинен бизнес - срещу разпоредба номер 18 за касовите апарати. Въпреки, че министерството на фи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР