Вчера “Ред енимълс” придоби емблемата и активите на ЦСКА за

...
Вчера “Ред енимълс” придоби емблемата и активите на ЦСКА за
Коментари Харесай

За голамата победа на ЦСКА и голямо падение на журналистиката в България

Вчера “Ред енимълс” закупи емблемата и активите на ЦСКА за 8 млн. лв. и разумно настана еуфория измежду алената общественост.

Феновете ликуват и то с цялостно право. Те са едни от главните виновници парите да бъдат платени. Ако не бе техният напън по отношение на притежателите на ЦСКА-София, въпросната сума нямаше да бъде дадена, а с това приключваха претенциите на този клуб за правоприемник на ЦСКА.

Друг, който изигра съществена роля в проблема, бе основаният от ентусиасти на алените ЦСКА 1948. Той се появи с една цел - да спре измамата и гаврата с ЦСКА, която стартира с умишления банкрут на 31-кратния роден първенец. Ако не бе този клуб, в този момент нямаше да приказваме, че ЦСКА-София има моралното право да е правоприемник на ЦСКА. Емблемата отиваше в някоя канавка, а крамолите, че Литекс се е самонастанил нелегално на “Армията” щяха да продължат постоянно.

Не на последно място би трябвало да похвалим Юлиан Инджов и Гриша Ганчев - хората, които заплатиха парите за активите и емблемата. Те бяха с съществена заслуга за банкрута на ЦСКА през 2016 година, само че с дейностите си от през вчерашния ден демонстрираха, че са осъзнали голямата си неточност и поставят старания да я поправят. Тук би трябвало да оставим малка врата и да допълним, че поздравленията за двамата ще са, само че когато се откри, че въпросните 8 млн. лева са излезли от техните джобове, а не по някаква нова скица в страната.

Изненадващо в общата еуфория се включиха и съвсем всички медии - пишейки по този начин, като че ли са изиграли съществена роля за спазването на морала и законите в Република България.

А до през вчерашния ден множеството публицисти и медии бяха паднали толкоз ниско, гордеейки се с обстоятелството, че погазват етиката, загърбват всевъзможен морал и намерено пропагандират за сполучлив завършек на измамата с банкрута на ЦСКА.

Е, можем да кажем, че пропагандата им не съумя, което не им попречи с горделивост да разгласят от екрани, уеб сайтове, радиа и вестници, че “ЦСКА-София е платил и към този момент морално може да се смята за правоприемник на ЦСКА”. Но каква е тяхната заслуга за това? Никаква.

В последна сметка истината ги смачка и те изгубиха.

Истината, която бе защитавана до последно само от Sportal.bg и подкрепена от още малко на брой медии като вестник “Сега”, “Медиапул” и телевизия “Европа”. Всички останали се държаха по метод, по който в едно демократично общество щяха да бъдат сдъвкани и изплюти от хората, само че за техен шанс, развиват “медийна дейност” на територията на България.

Истината, която през цялото време трябваше да получи гневна отбрана от безусловно всички публицисти с оказването на напън за оздравяването на ЦСКА.

Оказа се, че това не е непостижима цел. Особено след вчерашното заплащане вкупом на 8 млн. лева Трябва да признаем, че Sportal.bg загуби борбата в опитите си да убеди всички, че ЦСКА би трябвало да бъде оздравен и умишленият банкрут стана факт. После се опитахме да убедим, че търгът за “Армията” би трябвало да се организира почтено, защото това ще обезпечи съществени вложения за построяването на съвременен стадион. Отново не бяхме чути и всичко бе направено по познатия у нас метод - под масата.

Третата борба обаче стигна до сполучлив край. ЦСКА-София заплати 8 млн. лева за активите и емблемата на ЦСКА, с което даде индикации, че от време на време законите и обещанията се съблюдават даже и в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР