Вчера разказахме за мистериозната катастрофа с неизяснени и до днес

...
Вчера разказахме за мистериозната катастрофа с неизяснени и до днес
Коментари Харесай

Защо само $10 000 наследство останаха от милионите на Грейс Кели от Холивуд?

Вчера разказахме за мистериозната злополука с неизяснени и до през днешния ден условия, която убива единствено на 52-годишна възраст носителката на Оскар, за мнозина най-красивата актриса в цялата история на киното, а по съвместителство и принцеса на Монако – Грейс Кели.

Още по-голямата загадка е по какъв начин една жена, изкарала през живота си единствено от своята въпреки и 5-годишна кариера в Холивуд милиони, наследила други милиони от богатия си татко – общото й положение следва да бъде най-малко 15 милиона $, днешни 45 М в зелено, оставя на децата си завещание в нещастния за такава звезда размер от 10 000 тогавашни $ – нещо като 30 000 настоящи. И останалата от дядо й селска къщичка в дълбоката провинция на Ирландия.

Разследване на английския Channel 5, озаглавено Grace Kelly: The Missing Millions или Липсващите милиони на Грейс Кели, хвърля светлина по какъв начин би следвало да са се развили нещата, с цел да може една световноизвестна милионерка да се окаже на процедура разорена на смъртния си одър.

Което съгласно нас слага и въпроса да не би това да е допустима версия, в случай че някой е желал да посегне на живота й посредством инсцениране на злополука в отсъствието на нейния персонален водач?

Грейс, щерка на заможно семейство от Филаделфия, стартира кариерата си като сполучлива манекенка, като за месеци прави пари, които в днешна равноценност се равняват на днешни над четвърт милион $.

На 23 тя към този момент е кинозвезда, откакто партнира на Гари Купър в High Noon, а в случай че може да се има вяра на тогавашната преса – двамата са освен това от сътрудници. Романи й се приписват с носителя на Оскар в годината, когато и тя печели най-желаната и най-престижната премия в киното – Марлон Брандо, и с други известни холивудски идоли.

Тя признава персонално единствено за разказ с Кларк Гейбъл: " А какво друго можех да направя, оставена сама посред Африка с него ”?

Тя се показва чудесно и съумява на подписа 7-годишен контракт с MGM за днешни над 2,5 млн. $ без бонусите. Отделно студиото я преотдава на други киногиганти, от което тя изкарва други към 1,5 милиона $. С течение на кариерата си, единствено за 2-3 години тя съумява да качи ставката си 6-кратно!

Супер хубавицата с най-правилните черти в историята продължава и рекламната си кариера, с цел да показва бални рокли и скъпи бижута, за което също изкарва съществени възнаграждения.

През 1955 година, когато е звезда на фестивала в Кан, среща монакския княз Рение и той й предлага сватба, тя е на върха на кариерата си и на цялата кино промишленост.

Когато идва назад на Ривиерата за сватбата си с принца през април 1956 година, запитана какво ще стане с филмовата й кариера, тя дава отговор: " Това ще го реши князът ”.

Той я стопира да играе, даже против рекордните възнаграждения, които продуценти и режисьори, даже самият класик Хичкок й оферират, с цел да се върне в киното.

Освен, че губи милиони долари от отдръпването си на върха на славата, тя е принудена да заплати близо 2 милиона $ – днешни 20 М в зелено, зестра на принц Рение. Която е на погашение. Неясно до по кое време – дали не и чак до гибелта й.

Не е ясно дали обаче парите за това не идват от татко й и нейното богато семейство или пък тя сама е принудена да извърши тежкия финансов ангажимент. Допълнителното усложнение идва от обстоятелството, че е допустимо функциите и да са заменени, откакто през 1960 година почива нейният състоятелен татко Джак, който по никакъв начин не е удовлетворен, до момента в който е модел и актриса, само че е същински благополучен да види своето американско момиче, станало владетелка в същински европейски дворец с 200 стаи. За което би дал всичко на света.

Във всеки случай, това е по-малко от половината пари, на които възлиза нейното положение.

Въпросът е какъв е смисълът Грейс да има

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР