Вчера разбрах от медиите, че финансовият министър Асен Василев смята

...
Вчера разбрах от медиите, че финансовият министър Асен Василев смята
Коментари Харесай

Поредната бомба върху Асен Василев от ГЕРБ: Искал да тегли нов дълг, но никой не знаел за това, дори хора от бюджетна комисия

Вчера разбрах от медиите, че финансовият министър Асен Василев счита да изтегли нов дълг, който ще го платим всички ние. Аз съм член на Бюджетната комисия и това за мен не беше известно, никой не беше споделил. Това сподели от Търговище Теменужка Петкова от ГЕРБ, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Никой не беше споделил с нас, че има такова желание. Причината е бюджетна. Състоянието на бюджета. Една от главните аргументи да се тегли този дълг, макар че не се споделя истината, е това, че има несъблюдение на приходите и то главно тези от Данък добавена стойност и Агенция " Митници. Когато министър-председател беше Бойко Борисов бюджетът на България постоянно беше на остатък. Имаше за пътища, за инфраструктура и за всичко това, което се направи по наше време за общините е с помощта на рационалната фискална политика, която нашите държавни управления водеха ", сподели още депутатът. 

Припомняме, че през вчерашния ден от изявление на финансовия министър Асен Василев стана ясно, че до края на тази годината България ще излезе на интернационалните пазари с емисия дълг. По думите му това се постанова във връзка със Закона за бюджета, само че той не посочи какви ще са параметрите на плануваните дългови излъчвания. Василев акцентира, че за тази и идната година са планувани дефицити в размер до 3 на 100.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР