Вчера PSA Group обяви финализиране на придобиването на дъщерните дружества

...
Вчера PSA Group обяви финализиране на придобиването на дъщерните дружества
Коментари Харесай

Peugeot-Citroen завърши сделката по закупуване на Opel

Вчера PSA Group разгласи завършване на придобиването на дъщерните сдружения на GM - Opel и Vauxhall, план, подписан на 6 март 2017 година

С Opel и Vauxhall, PSA Group става вторият максимален авто производител в Европа с пазарен дял от 17% през първото полугодие на 2017 година В резултат на тази трансакция и към този момент с пет добре позиционирани автомобилни марката, PSA Group ще ускори наличието си на главните европейски пазари. Нещо повече, още през 2020 година се чака Opel да излезе на облага, нещо, което не се е случвало от 1999 година насам.

От през днешния ден, Opel и Vauxhall се ангажират със основаването на стратегически проект с поддръжката на PSA Group, целящ възобновяване на главните стопански параметри. Екипите на Opel и Vauxhall ще показват този проект в границите на 100 дни и ще подсигуряват неговото осъществяване, което ще бъде подкрепено от предстоящата в средносрочен проект годишна синергия в размер на 1,7 милиарда евро, генерирана от новата Група.

Финализирането на тази трансакция бележи съществена стъпка в развиването на PSA Group. В ход е придобиването на европейската активност на GM Financial, като договорката следва да бъде утвърдена от разнообразни регулаторни органи и е планувана за втората половина на 2017 година

Сделката за закупуване на Opel/Vauxhall от френския алианс бе оповестена през март тази година, като посочената сума беше 2,3 милиарда $. Договорът включва придобиването от марките Opel и Vauxhall, 6 завода за произвеждане на коли и 5 за съставни елементи, както и на инженерния център на немската марка в Рюселсхайм.

От PSA се ангажират с обещанието, че за новия тръст ще продължат да работят към 40 000 някогашни чиновници на GM.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

J.D. Power дефинира Porsche за обичана на клиентите

Tesla Model 3 е с най-хубавото съответствие $ за измината миля

Кубче, под което е скрита висока проходимост и електромотор
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР