Вчера председателят на КНР Си Дзинпин се срещна с премиера

...
Вчера председателят на КНР Си Дзинпин се срещна с премиера
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай ще работи заедно с Малайзия за насърчаване развитието на двустранните отношения и сътрудничеството

Вчера ръководителят на КНР Си Дзинпин се срещна с премиера на Малайзия Анвар Ибрахим, който е на публично посещаване в Китай. Си Дзинпин съобщи, че сред двете страни съществува обичайно другарство, а двустранните връзки са доста добре развити.

 Тази година се навършват 10 години от основаването на всеобхватното стратегическо партньорство, а през идната година двете страни ще отбележат 50 години от основаването на дипломатическите си връзки. В бъдеще се чака поощряване на новото развиване на връзките и съдействието в разнообразни области, с което да се донесе нова жизнеспособност за просперитета на двете страни и целия район.

Анвар разгласи, че е удовлетворен от срещата с китайския ръководител, който се радва на извънредно почитание от страна на малайзийския народ. Той счита, че под управлението на Си Дзинпин Китай ще донесе нова вяра на света и човешката цивилизация. Китайските хрумвания и решения надвишават обсега на страната и имат доста въздействие в района и целия свят. Малайзийския министър председател също по този начин високо оцени другарството сред двете страни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР