Вчера председателят на Европейския съвет Доналд Туск впечатли с реч

...
Вчера председателят на Европейския съвет Доналд Туск впечатли с реч
Коментари Харесай

Доналд Туск впечатли с речта си на БЪЛГАРСКИ, но кой пише речите му!?

Вчера ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск впечатли с тирада на български език в Народния спектакъл на формалната гала по откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

В речта си полякът цитира Вазов, приказва за историята и спортните ни триумфи. Не за първи път обаче Туск избира да приказва на локалния език, с цел да укрепи политическото си обръщение.

В началото на декември предходната година ръководителят на Европейския съвет беше в Ирландия по отношение на договарянията за брекзит и след срещата си с ирландския министър председател Тео Варадкар вмъкна ирландската сентенция "Ní neart go cur le chéile” ( “Няма мощ без единение “), която направи мощно усещане на локалните.

Може би значително българи се питат кой е индивидът, който написа речите на Доналд Туск? Става дума за ирландеца Уго Брейди, който е бил консултант на най-високопоставените европейски политици и дипломати и има роля в договарянията на Англия за излизане от Европейски Съюз, разкриват ирландските медии. Брейди е учил публицистика в Дъблинския градски университет, има магистърска степен по стопански науки и тапия по право на Европейски Съюз от Low Society of Irеland.

Той написа речите на Туск от три години, а е усъвършенствал професионалните си умения в Центъра за европейски промени, където е бил старши теоретичен помощник. Той постоянно написа за тактиката на Европа за оправянето с проведената престъпност и контратероризма и е разгласил есета за бъдещето на Англия в Европа и по какъв начин да бъде предпазено правото за свободно напредване в границите на Европейски Съюз. В последно време Брейди се изрече възторжено за ирландските дипломати, като съобщи: „ Аз евентуално виждам това, което множеството хора не могат да видят. Ирландия е най-добре квалифицираната от всички страни за договарянията за брекзит “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР