„Вчера, пред общото събрание на НСОРБ попитах премиера Кирил Петков

...
„Вчера, пред общото събрание на НСОРБ попитах премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Шефът на СОС Георги Георгиев: Гражданите ще платят цената за политическата агресия на властта

„ Вчера, пред общото заседание на НСОРБ попитах премиера Кирил Петков какъв брой средства ще получат общините за отплата за поскъпналите с над 200% горива за градския превоз. Отговори ми, че причина за проблемите не е повишаването на горивата. И предложи в София да се отстранен автобусни линии и трамваи, тъй като към този момент имало метро. Даде ми и съвет да вършим съкращения на чиновниците в градския превоз.

Моят отговор е следният:

Thank you but no thank you. “

Това показа във фейсбук председателята на Столичният общински съвет Георги Георгиев.

Ето какво написа още в обявата:

„ Честно казано, идва ми вповече. Автобусите и тролеите, трамваите и метрото се употребяват от български жители - те поддържат разнообразни партии, други не гласоподават за никого. Но всички те съзнателно заплащат налози. А в този момент ще би трябвало да платят и цената на политическата експанзия на централната власт, която е оповестила война на София. Това проличава и от актуализацията на бюджета - в нея столицата не е приоритет на държавното управление.

Близо 2 милиона българи стават заложници на някакви общи приказки за “оптимизация” с 20-30% - без да се прави и минимален опит за реализиране на рационално решение в името на жителите. И макар политическите разлики. Защото нали тъкмо това е държавническото отношение? Поне в Софийския университет по този начин сме учили. И по този начин преподаваме на студентите.

Лошото е и че нито една община няма да получи обезщетения за градския си превоз. Тежестта ще бъде понесена от българските жители. Не от тези, които основават проблеми, до момента в който се возят в служебни коли.

София очевидно е изправена през компликации поради политически интриги. Но занапред желая да кажа на съперниците ни - ще е мъчно, само че София ще оцелее макар вас и опитите ви да грохне! Защото тя пораства, само че не старее!

Апелирам всички депутати от София, без значение от коя политическа група са, да проявят отговорност към избралите ги 2 милиона българи в Столична община и да плануват пари за градския превоз при актуализацията на бюджета. “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР