Вчера пред американското посолство в София се състоя протест под

...
Вчера пред американското посолство в София се състоя протест под
Коментари Харесай

Граждани на протест пред американското посолство в София

Вчера пред американското посолство в София се състоя митинг под надпис „ Съединени американски щати, долу ръцете от православието! ".

Събралите се в събота обявиха, че има ясно отчетливи данни за това, че Съединени американски щати жестоко се намесват в църковните каузи и че точно те стоят в основата на разкола в православието, на който бе даден старт със основаването на нова черква в Украйна.

Денят на митинга съответства с огромен празник,а точно денят, в който православната черква уважава Свети Иван Рилски Чудотворец - популярен български светец, небесен покровител на целия български народ и създател на най-величествения манастир в България - Рилския.
Протестиращите означиха празника и обявиха, че православието е съхранило българския народ, без значение от тестванията, съхранило го е и в най-тежките за него епохи на турското иго.

Те показаха, че не е нужно да си духовник или да познаваш в елементи каноните, с цел да знаеш, че точно вярата е съхранила българския народ.

„ Да забравим това, значи да унищожим своите корени, да се откъснем от предците си. А както знаем - дърво без корен - умира. Православната религия е по българските земи епохи преди Съединени американски щати да се появят на картата на света. Днес обаче е належащо просто да проследим новините, с цел да видим, че Съединени американски щати жестоко се намесват в църковните каузи и се пробват да оказват напън върху Българската православна черква ", съобщи уредникът на митинга Димитър Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР