Вчера правителството внесе в Народното събрание своето предложение поста да

...
Вчера правителството внесе в Народното събрание своето предложение поста да
Коментари Харесай

Това Вече Мина Всички Граници! Нинова Нанесе Най-Болезнената Обида На Борисов! Каза Му В Лицето, Че Е

Вчера държавното управление внесе в Народното събрание своето предложение поста да поеме досегашният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев.

" Защо Бойко Борисов отсъства? Какви други по-важни отговорности има министър председателят от това да участва, когато предлага нов министър, когато Народното събрание има въпроси по отношение на този ремонт на кабинета? Г-н Борисов да бъде длъжен и по този начин добър да пристигна и да дава отговор пред народните представители, а и пред цяла България ", прикани секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов преди гласуването, съобщи „ Фокус “.

От ГЕРБ обясниха, че министър председателят управлява Съвета по сигурност към Министерския съвет, който преглежда план на обновена Стратегия за национална сигурност.

В Народното събрание е вицепремиерът Томислав Дончев, който показа кандидатурата на Ананиев. Там са и множеството министри от кабинета.

" В какъв съвет по национална сигурност взе участие министър председателят, откакто министрите на защитата и на вътрешните работи са тук? ", попита обаче Попов и предложи съвещанието на Народното събрание да бъде прекратено, до момента в който Борисов пристигна. Мнозинството отхвърли това предложение.

Тогава в офанзива влезе персонално водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Това, което се случва, е ослепителен облик на ръководството на ГЕРБ и на лицето на Бойко Борисов. Министър-председателят нарушава редовно законите. Уважаеми господин Дончев, вие с какво пълномощие представяте тук претендента на здравен министър, откакто Конституцията споделя, че това го прави министър-председателят само? “, попита тя и акцентира, че предлагането на Дончев е нелегитимно.

Нинова беше безапелационна, че Борисов е нерешителен.

" Винаги, когато стане напечено, този човек се крие. Г-н Борисов, за какво посочихте доктор Петров за министър, откакто от март месец 2017 година знаете, за инспекцията на Сметната палата и прокуратурата, че е сключвал контракти, с които е облагодетелствал околните си хора? Г-н Борисов, за какво приехте тази оставка и чии интерес обслужихте с нея? Ако тезата е, че доктор Петров е жертва на лобистки ползи, то вие чии ползи обслужихте като приехте тази оставка? “, обърна се задочно към него председателката на социалистите.

От ГЕРБ обаче отхвърлиха тези обвинявания и обявиха, че това не е парламентарен надзор и министър председателят не е длъжен да участва по Конституция.

Лично ръководителят на ПГ Цветан Цветанов пък отбрани Борисов, обръщайки се към Нинова:

" Да наричате премиера страхливец е смехотворно, вие не можете да дисциплинирате депутатите си, които наскърбяват българските жители. Вие постоянно, когато излизате от тази естрада, можете да визиите нещата толкоз популистки и толкоз неаргументирано, че постоянно може да внесете несъмнено подстрекателство във вашата парламентарна група. Когато имате боязън да взимате ясни политически решения за това дали един депутат наскърбява българските жители и назовава 80 % от тях дебили, това е боязън.

Когато вие толерирате, ваши претенденти за народни представители в студиото да се отнасят с пренебрежение към хората, които са репресирани от комунизма, това е боязън. Вие не можете да вземете никакво ясно решение, с цел да се разграничите от тези неща, които са неестествени “.

По думите му проф. Иво Христов е станал антиевропеец. Цветанов акцентира, че наскоро други депутати от Българска социалистическа партия са споделили, че би трябвало да има референдум за НАТО и Европейски Съюз, което също дефинира като боязън.

На това Нинова отвърна:

" Хайде да не си мерим смелостта - обяснете на Борисов, че с изключение на политическата си мощ, унижава Народното събрание и унищожава правовата страна. Типичен е за вас този звук, само че това е супер обикновена операция. Ако би трябвало да ви отговоря по този метод, ще ви кажа: с каква храброст взехте решението за Делян Добрев? Или с каква храброст взехте решение за Антон Тодоров? "

По-рано депутатът от левицата Жельо Бойчев разяснява пред Българска национална телевизия, че няма да поддържат избора на Ананиев.

„ 12-ти министър на опазването на здравето от ГЕРБ, 12-ти път гледаме еднакъв филм. Не е въпросът кой ще е министърът, а каква политика ще следва той, има ли предпочитание за промени в опазването на здравето и във волята на държавното управление и болшинството в залата, което го поддържа, да направи промени ", сподели Бойчев.

Той акцентира, че Кирил Ананиев е ръководител на Надзорния съвет на НЗОК и е имал опция всичко, което желал като надзор и механизми в системата, да го направи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР