„Вчера получих заплашително предупреждение да спра да говоря за газовите

...
„Вчера получих заплашително предупреждение да спра да говоря за газовите
Коментари Харесай

Някой плашил Мая заради газа

„ Вчера получих заплашително предизвестие да спра да приказвам за газовите далавери, осъществени през медиатори. Съобщението, предадено ми през познати, беше да спрем да вършим разкрития по тематиката. Казвам на всички, които се изкушават да ни затварят устата, че това няма по какъв начин да стане. За разлика от някогашния зам.-министър на земеделието на Продължаваме промяната Иван Христанов, ние няма да желаеме защита и няма да ревем. И по-страшни са ни плашили. Ще продължим да споделяме истината и да разобличаваме далаверите с газа, които ощетяват жителите и бизнеса. “

Това се зарече пред публицисти, водачът на „ Изправи се България “ Мая Манолова по време на протестна акция на деятели от партията пред постройката на Булгаргаз в София под надпис: „ Залепи фактура за безценен газ пред Булгаргаз “.

На нея те залепиха платените от сдружението фактури на медиатори за доставка на газ, който е по-скъп с 50 – 60 лв., от този, който бихме получавали по контракта с „ Газпром “ и газов хъб „ Балкан “. „ Като създадем параленост, от 27 април, до 4 август т.г. и ги съпоставим с цените на газовата борса, вредата за българските жители и бизнеса е сред 330 млн. лева и 360 млн. лева “, разкри Мая Манолова пред публицистите.

„ Залепям фактура с обичания медиатор на „ Булгаргаз “ в лицето на компания „ MET “. Да не забравяме, че шефът на „ Булгаргаз “ е работил преди този момент 7 години в същата компания и съгласно нас това е спор на ползи. Но и останалите медиатори са предложили доста по-скъп газ от този на газовата борса.

Лепим фактурите на стената на срама, тъй като сдружението е бръкнало надълбоко в джоба освен на 140 000 семейства, които се отопляват на газ, само че на всички български жители, както и на 30 000 компании, които работят с газ. Високите му цени повличат след себе си всички енергоносители “, безапелационна беше Мая Манолова.

Тя даде за образец дървата, които към този момент са над 200 лв. на кубик и все пак не са налични. Рефлексията, съгласно нея, се отразява непосредствено върху цените на храните, на торовете, а от там и на земеделската продукция. „ Чака ни студена и гладна зима. Една от аргументите за извънредно високата инфлация у нас е скъпия газ. Ръководството на „ Булгаргаз “ не се тормози от тези контракти и продължава да си ги подписва. Вместо да извади цялата истина за оскъпяването на доставките, служебното държавно управление наля още 800 милиона лв. в сдружението. Вероятно с тях, ще се заметат следите от газовите далавери “, аргументира се Мая Манолова.

Активисти на „ Изправи се България “ залепиха и фотография на Асен Василев и Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “, тъй като по думите им те носят директна отговорност, както за назначението на управлението на „ Булгаргаз “, само че и тъй като не реализираха системност на доставките на синьо гориво.

„ Прекратиха връзките ни с „ Газпром “, преди да са обезпечили задоволителни, ритмични и на прилични цени други доставки на газ. Лепим им тук фотосите, тъй като нямат обществено разгласен офис, на който да го създадем “, разясни Мая Манолова.
Тя напомни, че и ексшефът на КЕВР, махнат от Конституционния съд, трансформира Комисията в гумен щемпел, с който тя единствено одобряваше настояванията за увеличение на цената на синьото гориво.
ТЕМА преди 1 ден 912 преди 2 дни 3811 преди 2 дни 1940
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР