Вчера получих обаждане от г-н Кирил Петков с молба да

...
Вчера получих обаждане от г-н Кирил Петков с молба да
Коментари Харесай

ИТН обяви, че ПП искат да купят 3-4 техни депутати -

" Вчера получих позвъняване от господин Кирил Петков с молба да се забележим. След което имахме къса среща ", съобщи Кирил Симеонов пред публицисти в Народното събрание.

Симеонов е депутатът, за който тази заран Ива Митева разгласи, че е

" Не ми е предложил безусловно нищо, изцяло съм прям, нито постове, нито пари или всевъзможни такива работи. Просто си поговорихме и ми сподели, в случай че мога да си премисля позицията, да не хвърляме страната в безпорядък ", добави той. 

По думите му срещата се провела в " лаборатория или нещо такова " на Кирил Петков, намираща се покрай постройката на БНР.

Той съобщи, че отишъл на срещата, с цел да " види какво става, стратегически, да забележим какво се получава там и какво се случва ". След срещата Симеонов благодарил за диалога и си отпътувал, а веднага това споделил на негови съпартийци, измежду които Тошко Йорданов, Любомир Каримански и Ива Митева.

Той твърди, че Петков е споделил, че е разговарял с други депутати от Има Такъв Народ, само че Симеонов не знаел кои са.

Така двете версии - на Симеонов и Митева се разминаха. Според депутата е имало среща, съгласно Митева - единствено позвъняване.

Симеонов удостовери, че остава предан на партията. В отговор на въпрос на OFFNews къде е границата сред преданост и гласоподаване на инат и протест на значими решения, депутатът, който е член на бюджетната комисия, отговори по този начин:

" Аз не мисля, че ние значими решения ще бойкотираме, както виждате актуализациите на ДОО и НЗОК (минаха) ".

На следващ въпрос по какъв начин ще се случат те без огромен бюджет, той добави, че нямало никакъв проблем и значими решения нямало да бъдат блокирани.

По-късно на брифинг от Има Такъв Народ обявиха, че.

Тогава ръководителят на групата Тошко Йорданов сподели, че депутатите от групата му, които са разговаряли с Петков, са трима или четирима.

" Аз не мога да подсигурявам за нито един човек на света по какъв начин би постъпил в тази обстановка. Вярвам в нашата парламентарна група, че сме тук за идея, а не с цел да ни купуват един по един. Но е допустимо някой да постъпи неуместно, купувайки си фабрика през 90-те (...) Може да има някъде изменник, само че в последна сметка предателите постоянно умират сами, тъй като никой не желае да приказва и живее с тях. "

Това е вторият подобен скандал, в който се забъркват депутати от " ИТН ". През лятото актуалният състезателен министър, тогава народен представител, Радостин Василев заприказва за записка с надпис " 500К ", връчена му от Татяна Дончева, тогава депутат от групата на " Изправи се! Ние идваме! ". 

" Кирил Петков е Татяна Дончева в панталон. Прави същото - тя оферираше 500К, той предлага ярко бъдеще. И двата разновидността за мен са корупция ", добави Йорданов.

Отговорът на Политическа партия

Председателят на групата на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров отговори на изказванията на досегашните им сътрудници.

" Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за ръководство. Това е ясно и може би това е повода, с цел да се стигне до това напрежение в обединението и до излизането на съдружни сътрудници. "

Той добави, че пред страната има няколко съществени целта, които би трябвало да се реализиран - приемането на актуализацията, приемането на измененията в Закона за енергетиката, измененията КПКОНПИ, както и гласуването на 22 закона, свързани с промени по Плана за възобновяване и резистентност. Те би трябвало да бъдат признати до края на годината, с цел да може страната да получи транш от 6 милиарда лева от Европейски Съюз.

" Това са цели, които не са значими за Политическа партия, не са значими за Андрей Гюров, значими са за страната. Това не може да се случи, в случай че в Народното събрание няма болшинство и по тази причина всеки един народен представител, без значение от коя парламентарна група е, би трябвало да се обърне към себе си, към своя честен компас, и да каже дали това са значимите неща за страната и дали може да ги сложи над персоналните и партийните ползи. "

ГЕРБ са удовлетворени

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС също разяснява проблема.

" Ние смятахме, че омразата към ГЕРБ е това, което споява тази коалиция, а се оказа, че те се ненавиждат между тях и то извънредно доста. За нас остава учудването по какъв начин една коалиция, която твърдеше, че има нулева приемливост към корупцията, няколко месеца по-късно се разпада с взаимни обвинявания в корупция ", сподели тя пред публицисти в Народно събрание.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР