Вчера получих доклад от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов,

...
Вчера получих доклад от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов,
Коментари Харесай

Акад. Денков: Главният секретар на МВР е подал молба за напускане...

" Вчера получих отчет от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в който се оферираше да бъде освободен господин Живко Коцев като основен секретар на Министерство на вътрешните работи и да бъде освободен от служба. В отчета пишеше, че това става по избор на господин Коцев. Поисках персонална среща с него. Оказа се, че той е подал молба за овакантяване под напън както от страна на министъра на вътрешните работи, по този начин и от страна на доста високопоставени лица в прокуратурата ", съобщи Денков.

" Срещу мен се развива извънредно грозна акция ", съобщи Коцев. " Срещу мен седи сериозна войска, която желае да ме дискредитира като персона експерт - мен и моите близки. От сряда насам не се стопират със спекулациите и внушенията по отношение на моята персона. Очаквам в идващите дни тя да придобие невиждани мащаби. Да се разгърне в още по-голям набор. Очаквам всяко “, сподели от своя страна Живко Коцев.

 

" Моята оставка бе употребена като мотив за оставането на Калин Стоянов на поста на министър на вътрешните работи (точно това бе декларирано по-рано през днешния ден от Димитър Главчев, при предлагането на Стоянов, бел. ред.) Това събитие ме задължава като професионален и честен дълг да се върна и работя. Не става въпрос за мен като персона, а за всички български жители, на които би трябвало да осигурим ред ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

 

" Вчера и аз не знаех къде е господин Коцев. Нямаше връзка с него, бяха взели телефона му. Имаше интервал, в който никой нямаше връзка с него. Той е експерт. 33 години работа в Министерство на вътрешните работи. Той е с безупречна известност. Затова си дава сметката, че бягството в този случай е неверният ход ", изясни акад. Денков.

 

По-рано претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев, а президентът Румен Радев заяви, че ще – предварителни парламентарни избори и избори за европейски парламент.

ПП-ДБ, групировката на акад. Денков, от предлагането точно на Калин Стоянов като вътрешен министър , както и от претендента за правосъден министър Мария Павлова, заместител на основния прокурор Борислав Сарафов. Петков вижда " блестящо политическо оцветяване " и при претендента за министър на електронното ръководство - Валентин Мундов. По думите му Георги Гвоздейков ще бъде изключен от Политическа партия, в случай че стане длъжностен министър на превоза.

 

Възраженията против Калин Стоянов бяха по повод честността на вота.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР