Вчера погледнах в Конституцията какво е написано за задълженията на

...
Вчера погледнах в Конституцията какво е написано за задълженията на
Коментари Харесай

Денков отвръща на Радев: Президентът явно не е обединител на нацията

Вчера погледнах в Конституцията какво е написано за отговорностите на президента и какво би трябвало да символизира - обединител на нацията. Очевидно той има други цели. Винаги съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно, за жалост от другата страна не виждаме никакъв положителен метод. Така че не виждам смисъл да разясня съответни изявления. Така министър председателят Николай Денков стартира отговор на въпрос за таксата за съветския газ и отношението на президента Радев към нея.

Той съобщи, че това, което вършат, е в интерес на българските жители, на българската стопанска система и националната сигурност на България. Денков напомни, че имат съответните причини за въвеждането на таксата върху съветския газ, той към този момент ги е споделил. 

" Смятаме, че тази полемика ще продължи. Изпратени са документите в Европейската комисия. Има диалог с представители на другите европейски страни ", съобщи още министър-председателят.

" Булгартрансгаз " сигурно не е застрашен от фалит, отговори Денков на въпрос. И той бил чул тази версия, само че тя нямала съображение. " Нека да влезем в технологията, когато проведем диалозите с Европейската комисия, с Унгария и Сърбия. Предстои Европейски съвет и аз ще приказвам с тях там. Това е обвързване, което поражда във връзка с " Газпром ", а не във връзка с тези страни или пък на " Булгартрансгаз ", сподели министър председателят.

Таксата от 20 лева за мегаватчас става изискуема от влизането на закона в деяние. Реализирането й явно изисква някакво систематизиране на отговорностите сред участниците, тъй че това е развой, който ще бъде изчистен, разясни Денков.

Интересно беше да отбележим от кое място се изрече унгарският министър, можем да се замислим да  няма включени и други ползи. Казах, ние пазиме българския интерес - от една страна това си доходи, които могат да влязат в бюджета,  въпреки това има условия да се съзададе  същинска конкуренция, тъй че тръбният газ да се конкурира с полутечен, разясни причините на кабинета министър председателят.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР