Вчера починалите са двама мъже - един на 57 години

...
Вчера починалите са двама мъже - един на 57 години
Коментари Харесай

Разбра се причината за внезапната смърт на 40-г. пациент в "Пирогов" и има ли още депутати с COVID-19

Вчера умрелите са двама мъже - един на 57 години от Кюстендил и един в "Пирогов " на 40 години. Това съобщи на ексклузивен брифинг на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Средната възраст на умрелите е 61 години. Броят на приетите в болница инфектирани към този час е 167 души, от които 16 интензивни. Преди минути още една жена е интубирана в "Пирогов " и към този момент стават 17 интубираните ", сподели той.

"Вече имаме първи резултати от депутатските проби. Във ВМА има 92 проби. Има две съмнителни ", призна генералът.

"В другата болница са направени също 92 проби, които са негативни. Работата продължава. Днес има и огромно скупчване на личният състав, който работи в Народното събрание ", сподели той.

"Нямаме информация за съпътстващи болести на умрелия мъж в Кюстендил. Жената е с онкологично заболяване, само че тя все още е добре. Те са семейство, върнало се от Германия ", съобщи той.

"За 40-годишния се допуска, че от белодробна емболия е умрял, а не от пневмонията, тъй като гибелта е неочаквана ", призна генералът.

"Има някои от депутатите. По наша информация, които са изследвани и във Варна и в Стара Загора, само че госпожа Цвета Караянчева ще даде систематизирана информация за пробите и резултатите на всички ", разясни Мутафчийски.

Той бе известен, че лекарите в Банско роптаят против информацията, че са укривали пациенти:

"За мен е значимо дали е спазена процедурата. Аз никого не съм обвинил. Ако те не са имали заболели със симптоматика или, в случай че са имали и са подадени, то ще се види в коя лаборатория и тогава - окей ", сподели той.

Мутафчийски бе запитан дали към този момент са тествали 1000 служители на реда с проучвателна цел:

"До през вчерашния ден към края на деня бяха минали към 200 служители на реда. От тях 0 са положителни, както и 400 военнослужещи и още други изследвани със същите проби ", съобщи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР