Вчера почина един от най-обичаните и земни футболисти на Италия

...
Вчера почина един от най-обичаните и земни футболисти на Италия
Коментари Харесай

Преди 34 години: Тото Скилачи и Баджо ритаха под Сините камъни

Вчера умря един от най-обичаните и земни футболисти на Италия - Салваторе Скилачи. Тото, както го назоваха галено почитателите, трябваше да навърши 60 години на 1 декември, а на днешния 19 септември през 1990 година, Сливен се разтресе от футболна еуфория.

На стадион " Хаджи Димитър " под Сините камъни дебаркира не различен, а италианският исполин Ювентус. В редиците на " бианконерите " по това време играеха Роберто Баджо, Томас Хеслер, Пиерлуиджи Казираги, Паоло Ди Канио, както и Салваторе " Тото " Скилачи, който през вчерашния ден пое по своя небесен път.

Юве гостува на сливналии, спечелили няколко месеца преди този момент Купата на България, в първа среща от 1/16-финалите в несъществуващия към този момент шампионат за Купата на носителите на националните купи (КНК).

Арената в Града на стоте воеводи е претъпкана, а феновете остават повече от удовлетворени, защото стават очевидци на футбол на високо равнище, като зрелищните осъществявания се редуват едно след друго.

Класата на италианците натежава и те печелят с 2:0 след попадения на Скилачи малко след средата на първата част и Баджо от дузпа в самия завършек на срещата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР