Вчера пет деца бяха нападнати и ухапани от домашно куче

...
Вчера пет деца бяха нападнати и ухапани от домашно куче
Коментари Харесай

Свидетели заклещиха собственика на агресивното куче, което нахапа 5 деца в София ВИДЕО

Вчера пет деца бяха нападнати и ухапани от домашно куче в Южния парк в столицата. За случая GlasNews заяви. Днес в обществените мрежи се появи и видео от мястото, запечатало неприятната " преживелица " секунди откакто агресивното куче е било хванато от хора, притекли се на помощ на децата.

" Аз бях един от тези, които гонеше разбеснялото се куче в Южния парк в продължение на най-малко 10 мин. Самото куче изпохапа най-малко 5 деца, до момента в който го хванем. Кучето му налиташе на деца, даже и откакто му постави намордника. Не желая да му се размине и да бъде вест еднодневка. Клипа го направих секунди откакто го хванахме ", написа Велик Капсъзов във Фейсбук.



Припомняме, на място са пристигнали екипи на полицията, а самите деца, популярност богу, са с леки пострадвания. Собственикът на кучето беше разпитан от полицията, към този момент не е ясно дали е арестуван. По случая е формирано и досъдебно произвеждане. Очаква се животното да бъде предадено на „ Екоравновесие “.

Междувременно десетки софиянци, станали очевидци на кошмара или видели видеото в обществените мрежи, разясниха случилото се:

" Кучето предстои на дресировка, за разлика от стопанина! В България обаче ще убият кучето, а притежателят ще си вземе ново животно... "
" Браво, че не сте го оставили да избяга! Така работи гражданското общество! Дано има и съответна реакция от страната... " " Като притежател на две кучета ми е супер жалко от такива случки. Как пък в никакъв случай не съм имал проблем с кучетата и децата. Просто би трябвало да има правилник кой и по какъв начин да гледа кучета. " " Това е белгийска овчарка. Куче за защита и полицията. Не можеш ЕЙ по този начин да си го пуснеш в цялостен парк. " " Като човек с 4 кучета, бих го набила тоя собственик. Жалко за нахапаните дечица и за кучето, че излиза то отговорно, тъй като стопанинът му не го е възпитал и не го е държал на каишка. Как не се случи нито едно от животните ми да посегне на какъвто и да е човек, че и на Коледа 4-годишният ми племенник си игра с играчки, дърпа ги за ушите и опашките и какво ли не, а моите стояха и четиримата подготвени да вършат каквото детето желае, че и целувки му даваха. Едното е 50 кила говедо и е жалко положително, обаче в неверните ръце можеше да стане доста ужасно животно. Стопаните би трябвало да почнат да минават психотестове и тест за образование. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР