Вчера отборът на Астън Мартин и Хонда обявиха, че ще

...
Вчера отборът на Астън Мартин и Хонда обявиха, че ще
Коментари Харесай

Алонсо няма да има проблем отново да работи с Хонда

Вчера тимът на Астън Мартин и Хонда оповестиха, че ще си партнират във Формула 1 от старта на сезон 2026, когато ще бъдат въведени и новите правила за моторите.

Още при появяването на слуховете за възможното бъдещето партньорство сред Хонда и Астън Мартин се разясняваше каква ще бъде позицията на японският производител по отношение на Фернандо Алонсо. Испанецът бе един от най-големите критици на Хонда в интервала 2015-2017, когато японците си партнираха с Макларън.
 Официално: Астън Мартин ще работи с Хонда във Формула 1 Официално: Астън Мартин ще работи с Хонда във Формула 1
От тази година двукратният международен първенец се състезава за Астън Мартин, а неговият контракт с отбора от Силвърстоун е най-малко до края на сезон 2024, а той не крие своите упоритости да остане в спорта и по-късно. Но ще бъде ли Алонсо част от Астън Мартин-Хонда и ще има ли той проблеми с това още веднъж да работи с японският производител?
 Хонда: Няма проблем Алонсо да кара с наш мотор Хонда: Няма проблем Алонсо да кара с наш мотор
„ Това са доста положителни вести за тима. Мисля, че това демонстрира какъв брой огромни са упоритостите на Астън Мартин да се бори за победи и трофеи в бъдеще, да бъде самостоятелен тим, който самичък да създава скоростните си кутии и всичко по колата. Това е единственият метод да си изцяло сигурен в своята кола – да станеш изцяло самостоятелен, а фактът, че Астън Мартин подхваща този ход е страхотна вест за всички.

„ Лично аз няма да имам проблем още веднъж да карам с Хонда. Знам, че последният път не ни се получи. Но за моите съотборници, като Щофел (Вандоорн) да вземем за пример, беше по-зле, тъй като той пристигна откакто господства Формула 3 и Формула 2 в един план, който не беше напълно подготвен.

„ Но аз мисля, че те потвърдиха, че имат конкурентен пакет. Те завоюваха купата с Ред Бул през 2021 и 2022 и съвсем несъмнено ще завоюват и през 2023. Така че в този момент те разполагат с доста мощен пакет и съм сигурен, че това ще се резервира и при новите правила от 2026 “, сподели Алонсо.

Относно своето бъдеще и евентуалната му роля в Астън Мартин през 2026 година двукратният първенец сподели следното:

„ Не знам. Има прекалено много време дотогава, с цел да имам някаква концепция. Трябва да остана фокусиран върху тази година. Както споделих новините са доста положителни, това, което се случва с тима, партньорството с Хонда и новата фабрика. Мисля, че ще се нанесем там следващата година, тъй че има доста неща, които е обикновено да те вълнуват. Аз желая да съм част от този тим още дълги години. Дали ще е като водач, или по различен метод, аз ще съм горделив да съм част от него. Но в този момент в главата ми са единствено Монако, тази и идната година. Дори не знам какво ще върша през 2025. “

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР