Вчера от БЛС обявиха, че ще разследват обвиненията, според които

...
Вчера от БЛС обявиха, че ще разследват обвиненията, според които
Коментари Харесай

Доц. Ат. Мангъров за novini.bg: Защо ще ме разследва БЛС? По скалъпена история от мъж от Испания, който не е лекар и не ми е бил пациент!

Вчера от БЛС оповестиха, че ще проверяват обвиняванията, съгласно които „ с множеството си погрешни изказвания за ковид и пандемията Мангъров не работи в полза на живота и физическото здраве на пациентите и уронва достойнството и достолепието на лекарската специалност.”

Днес, както е правилно и професионално, съгласно журналистическата нравственос, потърсих набедения доцент Атанас Мангъров, с цел да каже и той своето мнение по обвиняванията против него. Доц. Мангъров е шеф на обособената "Ковид клиника " в СБАЛИПБ „ Проф. Ив.Киров” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни заболявания.



Аз не зная кой и за какво ще ме проверява, само че получих известие от лекарската етична комисия към БЛС, че до нея е изпратен сигнал от някакъв господин, който живее в Испания, не е доктор, а теоретичен служащ там и се занимавал с технологии. Не е бил мой пациент, в никакъв случай не съм го виждал и не го познавам. Този човек желае наказване за мен, тъй като съм бил изказвал подозрение в успеваемостта на зелените документи. Затова, че съм споделил, че хора, които са имунизирани могат да се заразяват, както и да заразяват други и че съм казвал, че децата би трябвало да тръгнат на учебно заведение, без да им вършат проби, тъй като при тях ковида не протича тежко и те са част от популацията, което рано или късно би трябвало да се срещне с вируса, с цел да се построи имунитет. Това е най-общо казано, по точно хората могат да видя и да се осведомят от факсимилетата на сигнала.



По принцип на сигнал като този, изобщо не би трябвало да се обръща внимание, тъй като този човек не е доктор. Нито пък е бил мой пациент, както към този момент прецизирах. Т.е. по никакъв метод всичко това не дава отговор на критериите, нужни за задействане на процедурата от БЛС.

Но все пак Етичната комисия на БЛС се задейства. Сигнализаторът има някакви биологични знания и управителен евентуално от своите страхове подхваща офанзиви към всеки, който има друго от неговото мнение. Лично аз считам, че други, политически сили, които стоят зад лекарския съюз и го употребяват като бухалка. Тези сили желаят да държат хората в боязън и послушание, а лекарският съюз им прислугва.

Аз не преставам да церя болните от коронавирус в нашето поделение, а сътрудниците ми се отнасят с професионализъм и почитание към мен. Мисля, че всички са наясно, че става въпрос за скалъпени обвинявания към мен, които нямат нищо общо с лекарската нравственос.



В момента в нашата клиника са заети половината от болничните кревати, само че има няколко единични тежки случаи на възрастни хора с тежки съпътстващи болести. Обобщено в страната броят на по-тежките и смъртните случаи стартира да понижава, което е добра вест. Чува се, че в страната в скоро време ще има случаи и с омникрон. В здравната литература в този момент написа, че той е по-лек като симптоматика, само че по-заразен, което пък значи, че още хора ще се снабдят с имунитет. По данни на СЗО няма разказан смъртен случай от тази разновидност. Но считам, че тя ще нулира имунизациите, тъй като всички, които са имунизирани, евентуално ще изкарат Омникрон, само че леко, и това ще им даде окончателен имунитет, който да ги защищава от бъдещи инфекции на коронавирус.

Смятам, че у нас общата конюнктура във връзка с болестта е доста по-добра, в сравнение с в някои други страни с доста строги ограничавания. Безпокоя се суматохата да не обземе нашата страна. Крайно време е децата да си учат в клас, без ограничавания и без да ги тестват непрестанно.







Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР