Вчера оперираха в Пирогов самопрострелялия се пред ресторанта в село

...
Вчера оперираха в Пирогов самопрострелялия се пред ресторанта в село
Коментари Харесай

Оперираха в Пирогов самопрострелялия се Симеон Велев от петричкото с. Самуилово

Вчера оперираха в Пирогов самопрострелялия се пред ресторанта в село Самуилово Симеон Велев. Състоянието му бе нормализирано и от късния следобяд през вчерашния ден Велев е в реанимация на столичната болница. 67-годишният мъж натисна спусъка на противозаконния си револвер, ориентиран към главата му, след скандал със притежателя на ресторант " Косара " Григор Илиев. С. Велев живее против ресторанта и траялата с часове мощна музика, нарушавала покоя му.

Безкрайно раздразнителен, той отишъл в ресторанта, с цел да направи забележка, откакто към този момент бил подал 2 пъти сигнал в полицията. Полицаите съставили един път сигнален протокол да се понижи шума и музиката, втори пъти написали акт на притежателя Илиев, само че все пак купонът траял. Това предизвикало Велев да се саморазправя. Грабнал револвера и заплашил притежателя, че ще го простреля, намесили се хора и пред очите на очевидци Велев се прострелял. Шокът от случилото се бил огромен. Вчера през целия ден тематиката бе най-коментирана в селото.

Хората бяха поляризирани в мненията си. Според едните, Велев е конфликтна персона, други обаче са безапелационни, че не е обикновено мощна музика да цепи тишината по цяла нощ, тъй че хората да не могат да почиват. Коментира се, че полицията неведнъж е съставяла актове на притежателя, само че той се чувствал недостижим, откакто съдът неизвестно за какво отменял полицейските актове.

Преди дни е паднал и последният акт от 3 000 лв., формиран на Григор Илиев за нарушение на Закона за шума и околната среда. Подобни актове съдът анулира и за заведения в центъра на Петрич, което, както се видя, е пагубно и води до съдбовни последствия. Чувствайки се безнаказани, притежателите на заведения нямат боязън от полицията, чийто пълномощия в тази ситуация са лимитирани до това да сформират протоколи и актове за нарушавания.

А във съдбовната нощ в ресторанта на село Самуилово е гърмяла мощна музика, вихрел се вманиачен ваучър с присъединяване на фолкпевицата Бони, поради рожден ден на дъщерята на притежателя Григор. Прострелялият се Велев е остарял познайник на ченгетата.

Лежал е в затвор в Германия, залавян е с хероин на българската граница при Видин, а сега е с проследяваща гривна, под домакински арест. Казват, че притежателят подал сигнал в полицията, че Велев нарушава домашния арест, с което напълно го е предизвикал да грабне оръжието- газов револвер, преправен в военен и да се саморазправя.

Случката, приключила съдбовно за Велев, който към момента е с заплаха за живота е снимана на охранителните камери на заведението, което оказа помощ на служителите на реда в бързото разплитане на случая и отхвърля всевъзможни мнения, че има нещо подозрително в това Велев самичък да се е гръмнал и да става въпрос за ликвидиране. Изниква въпросът обаче: Как полицията да респектира притежателите на нощни заведения и да ги принуди да съблюдават закона за шума,при изискване,че няма никакви санкции за това. Ченгетата пишат актове -съдът ги анулира. Докато не се случи нещо съдбовно... Като в село Самуилово!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР