Вчера OpenAI пусна приложение за iPhone за ChatGPT, като скоро

...
Вчера OpenAI пусна приложение за iPhone за ChatGPT, като скоро
Коментари Харесай

Защо Apple забранява ChatGPT

Вчера OpenAI пусна приложение за iPhone за ChatGPT, като скоро ще бъде пуснато и приложение за Android.

Независимо от това обаче, Apple разгласи, че не разрешава на чиновниците си да употребяват услугата на OpenAI, както и други сходни чатботове с изкуствен интелект. 

Причината се оказва много вълнуваща и тя е, че Apple създава лична платформа за изкуствен интелект и се тормози, че работещите по тази технология могат инцидентно да разкрият поверителна информация пред непознати чатботове.
 Снимка 618836
Източник: App Store

Wall Street Journal споделя, че Apple също е предизвестила чиновниците си да не употребяват CoPilot на GitHub, който е основан на ИИ генератор на софтуерен код. 

Причината за цялата тази нерешителност е обвързвана с метода, по който работят тези разговорни чатботове. 

Когато се употребява приложение като ChatGPT, информация може да се изпрати до разработчика за възстановяване на чатбота, което пък може инцидентно да разкрие какво готвят от своя страна разработчиците на Apple.
 Снимка 612949
Източник: iStock

Apple не е единствената компания, която държи чиновниците си надалеч от ChatGPT.

Финансовият колос JP Morgan Chase и компанията за телекомуникации  Verizon също вкараха сходни ограничавания и заради сходни аргументи.

Заслужава си въпреки всичко да споменем, че ChatGPT към този момент може да бъде свален от App Store като независимо приложение. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР