Вчера обменният курс на биткойна надхвърли 47 000 долара за

...
Вчера обменният курс на биткойна надхвърли 47 000 долара за
Коментари Харесай

Цената на биткойна прехвърли $47 000. Това се случва за първи път от месец април 2022 година насам

Вчера обменният курс на биткойна надвиши 47 000 $ за първи път от месец април 2022 година насам. Това се случи на фона на упованията, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) ще утвърди стартирането на първия спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF). Към момента на написване на тази публикация цената на най-популярната криптовалута в света леко се намали до към 46 800 $ за един BTC (по данни на CoinDesk).

По данни на платформата CoinDesk в понеделник, 8-ми януари, по време на комерсиалната сесия в Съединени американски щати цената на биткойна внезапно е скочила от 43 200 $ на 47 192 $ за монета, достигайки нов 19-месечен връх. През миналото денонощие курсът на най-популярната криптовалута се увеличи още – с над 6%, което се отрази позитивно и на цените на редица други цифрови активи. Така да вземем за пример курсът на втората по известност криптовалута Ethereum през изтеклите 24 часа се увеличи с над 3% до 2303 щатски $, Solana нарастна с 13% до 102 щатски $ за един койн, а мемната криптовалутата Dogecoin нарастна с съвсем 3% (0,08 щатски долара).

Положителната динамичност на курсовете на криптовалутите се изяснява с обстоятелството, че вложителите са в очакване на регулаторното утвърждение за стартирането на първия спот фонд за търговия с биткойни. Очаква се Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища да стартира да уведомява вложителите за утвърждението на техните поръчки още тази седмица. Според някои анализатори стартирането на ETF доста ще разшири инвеститорската база на криптовалутата, както и ще притегли доста количество финансови средства. Очаква се също по този начин, че в случай че SEC утвърди стартирането на ETF, биткойнът да продължи да пораства, освен това със постоянни темпове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР