Вчера най-сетне продадох апартамента си, за да имам пари да

...
Вчера най-сетне продадох апартамента си, за да имам пари да
Коментари Харесай

Сашка Братанова: Продадох апартамента си, за да живея!

„ Вчера най-накрая продадох жилището си, с цел да имам пари да пребивавам! Обаче не знам дали изобщо да се радвам… Защото до момента все съм била на минимална пенсия и нямам участия от доста време. През годините на никого не съм разчитала с изключение на на себе си. И това е един урок, тъй като като се сближиш с някого, ставаш уязвим и в един миг този човек може да се обърне против теб. На мен целият ми живот е подобен все ме удрят тъкмо там, където ми е слабото място. Затова има една приказка в случай че някъде те боли, мълчи и не разказвай, тъй като незабавно ще се появи някой тъкмо там да те удари “.

Това показа актрисата Сашка Братанова , която преди години стана легенда с присъединяване си във филмите „ Баш майсторът “, „ Петимата от Моби Дик “, „ Момчето си отива “ и „ Сиромашко лято “.

Днес 70-годишиата ученичка на проф. Гриша Островски не играе на никое място и никой не я кани. От години е по този начин. „ Навремето, когато останах без работа, Пепа Николова бе единствената, която ми подаде ръка. Може би на човек би трябвало да му се случи нещо сходно, с цел да съпреживее, тъй като и тя не беше в доста цветущо положение тогава.

Директорката на Малък градски спектакъл,,Зад канала " Бина Харалампиева реши, че съм непотребна в театъра. Две години ме държа на минимална заплата, по-малка от тази на чистачките. Когато я попитах за какво го прави, тя споделяше: „ От чистачките има доста по-голяма изгода, в сравнение с от теб. Два сезона не ми даде роля и най-после ми приключи контракта, тъй като никой не желал да работи с мен. Никога няма да й простя на Бина.

И в тази миг с Пепа се озовахме дружно на един запис, оплаках й се и тя предложи да създадем нещо двете. Тогава тя още беше в Сатиричния спектакъл. Направихме едно зрелище по стихове на Мариана Башева и музика на Стефан Димитров, което аз започнах да играя по-късно и сама. Тогава се споделяше „ Ваши сме, момчета ", а в този момент „ Ние, вие и аз ".

Откриха на Пепа израстък в мозъка , който е бил в толкоз напреднала фаза, че просто хипофизата й е била разрушена. Тя не обръщала внимание, най-после почна да не вижда. Почнахме представлението, а тя сядаше в публиката и аз го изигравах цялото. Много ми е мъчително за Пепа, доста я обичах тази жена " , спомня си за първата колежка, която й подава ръка в тежкия интервал, Сашка.

Впрочем двете дами имат сгодни ориси едната ражда извънбрачно дете от Йосиф Сърчаджиев, а другата близначките Вяра и Надежда от Рашко Младенов.

 

„ С Рашко живяхме дружно 6 години, освен това скрито от тогавашната му законна брачна половинка режисъорската Маргарита Младенова. Когато забременях, той пожела да продължи да живее с мен, само че да не се развежда с жена си. Разбира се, аз не одобрих това и така и се разделихме. Той призна девойките, когато те станаха на 4 години смисъл, даде им семейството си. Дотогава държеше да не му споделят баща и те му викаха чичо. Това беше негово условие всичко да остане в загадка. А аз като вардя загадка, вардя. Преди години хората даже не знаеха, че децата ми имат татко и той се споделя Рашко Младенов ", признава през днешния ден актрисата.

Дали му е дала прошка? Замисля се. „ Нещата сред нас се развиваха през разнообразни етапи, всеки имаше разнообразни упования от другия. И в един миг се разминахме в упованията си един от различен Сега нямаме нищо общо. Просто по този начин се случва и мисля, че не е единствено при нас. Разминават се хората от време на време доста фрапантно. Някой си пати повече от другия... Но животът ме може да бъде плануван, тъй като има неща, които са орис, които просто ти се случват. Не можеш да преодолееш себе си, с цел да постъпиш по сякаш верния метод ", разсъждава Сашка.

Днес дъщерите й Надежда и Вяра са огромни девойки - едната е приключила философия, другата педагогика. „ Моята огромна виновност пред тях е, че не съм в положение да ги устоявам. Като бяха по-малки, ги пробваха в киното и можеха да продължат по тоя път, само че виждайки край мене всички тежести на специалността, не са и помисляли да се занимават с това. Може би тъй като с появиха, когато аз към този момент бях почнала да изпитвам усложнения в работата “, споделя актрисата.

Тази есен Сашка Братанова навърши 70. Но не чества. Признава, че животът крепко я е обрулил, а обидата и тъгата от забравата са изписани на лицето й. Но все се надява да стане знамение и още веднъж да стартират да я канят в театъра и киното. В един от последните планове, които е взела участие, е била помощничка на Ванга в съветския филм за пророчицата.

„ Те я боготворят. Държавата е дала пари за сериал за Ванга, която не е рускиня. За нея се носят митове там. В лентата играя дамата, която пуска хората, които идват при пророчицата. Действително е съществувала такава жена. Тя е прекарвала доста време при нея и в един миг, когато поискала да си тръгне, тъй като роднините й желали да си я приберат, Ванга й споделила: „ Не тръгвай, тъй като в случай че тръпнеш, няма да стигнеш “. Така я уплашила и тя останала при нея. “

Самата Сашка също е ходила при петричката пророчица. Случило се е през 1976 година „ Бях при нея поради самоубил се мой непосредствен, за който обаче имаше и подозрения, че е е бил погубен. Ванга ми сподели, че не е погубен, само че не е бил добре с главата.

„ Не скърбя и че изгледах децата си сама. Спомням си един път професора ми Гриша Островски, когато ми сподели: И кво излезе от теб - майка на две деца. Гледам афиши, виждам представления, а теб те няма, а подобен гений имаше “. Беше засегнат, тъй като се отдадох на децата, а работата ми пострада. Но... подобен ми е бил животът, по този начин е трябвало да се случи, не скърбя за нищо “, заключва Сашка Братанова пред „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР