Вчера на територията на Стара Загора е проведена специализирана полицейска

...
Вчера на територията на Стара Загора е проведена специализирана полицейска
Коментари Харесай

Иззеха близо 200 кг тютюн и над 10 000 къса контрабандни цигари

Вчера на територията на Стара Загора е извършена профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения свързани с държане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол. В акцията са взели участие чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при регионалната дирекция.

В хода й, в дома на 50-годишен мъж от Стара Загора, са открити общо 1060 къса саморъчно свити цигари и към 152,5 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол, филтри за цигари и машина за пълнене на цигари.

При извършени процесуално-следствени дейности в дома на 34-годишен мъж чиновниците на реда са иззели общо 10 000 къса саморъчно свити и пакетирани цигари, към 1 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол, филтри, полиетиленови пликове с клик система и две машини за пълнене на цигари.

На околовръстен път, в региона на Гълъбово, бил спрян за инспекция лек автомобил "Мерцедес ", ръководен от 48-годишен мъж от Хасково. В багажника на автомобила са открити общо 18 броя полиетиленови торби с клик система със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, с общо тегло 9 кг. При последвало претършуване на адрес в Гълъбово са открити и конфискувани голям брой чували със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, с общо тегло 60,6 кг, машина за рязане на тютюн, електронна везна, голям брой полиетиленови пликове. Установена е и съпричастност към действието на 36-годишен мъж от Раднево. Двамата мъже са арестувани за период до 24 часа. Работата по документиране на цялостната незаконна активност продължава.

По трите случаи са формирани досъдебни производства за закононарушение по чл.234, ал.1 от Наказателен кодекс. Работата продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР